От х:

Днес в x:

Партията на Ердоган се рекламира в хасковска джамия

    Часовник с реклама на партията на Ердоган виси в хасковска джамия. За това сигнализира нашият читател Красимир Ангелов.

    “Живея близо до малката джамия в Хасково, преди дни се отбих там и видях прочутата турска пропаганда на партията на Ердоган на стенен часовник в българска джамия. С помощта на преводач научихме какво пише на часовника: “Ак парти. Ти си Чайърова, мисли задълбочено. Зияеддин Акбаш, кмет на община Чайърова, от Ак парти”.

    Ак парти е популярно наименование на партията на справедливостта и развитието на турския президент Ердоган (на турски Adalet ve Kalkınma Partisi, AKP). На турски език “ак” означава бял, чист.

    „Итересно какво търси този пропагандиращ часовник в хасковската джамия? Много мюсюлмани са ми казвали, че джамията не е място да се прави политика, дори ислямът го забранява. Служителите на джамията ми забраняват да я снимам“, пише още нашият читател.

    Районният мюфия на Хасково Басри Еминефенди отрече в джамията да има такива неща. „Идете и вижте“.

    Репортерска проверка показа, че на същото място в джамията наистина има часовник, подобен на снимания от нашия читател, но без партийната пропаганда.

    Имамът на джамията Абдулах също отрече в храма да има партийна агитация. Когато му показахме читателските снимки обаче си възвърна паметта и разказа, че преди година делегация от Турция е била в джамията. „Те са го закачили, макар че не се препоръчва да има часовници в молитвената зала, за да не се разсейват молещите се. Но партийната агитация е забранена. Преди месец-два като чистихме, го видяхме и го махнахме“.

    На възражението, че според писмото на нашия читател снимката е правена преди дни, Абдулах отрече и повтори, че агитацията я няма от месеци.

    Проверката на двете снимки, изпратени от Красимир Ангелов показват, че са направени в 16.28 и 16.31 часа на 13 ноември 2016 година, в неделя. Снимано е с професионална техника - Канон ЕОS 700D, с 18-милиметров обектив, без светкавица.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      //
      ///
      21 -9
      12:40, 16 ное 2016
      Браво хасковонет уникална новина,възхищавам се на всички новини,които пишете
    • 2
      Задължително и веднага трябва да се прекрати договорът между България и Турция, който допуска намеса и влияние на Дианета в мюсюлманското духовенство в България. Християни, мюсюлмани, евреи и т.н. сме чеда на нашата мила родина - България, в чиято земя са намерили покой костите на нашите близки и приятели, а един ден и ние ще намерим покой в земята на родината си. За това, всички ние, не трябва да допускаме някой от вън да бърка в душите ни и да ни противопоставя и разделя, защото ние сме един народ!
      • Ja
        Jack Bauer
        6 0
        19:13, 16 ное 2016
        Подкрепям!!!
    • 3
      Мо
      Морякът
      13 -5
      13:24, 16 ное 2016
      Този часовник на турска партия ли е?Кой е донесъл този часовник и защо са го качили на джамията?
    • 4
      Бъ
      българин
      21 -4
      13:44, 16 ное 2016
      Ето тук трябва да се намесят обединените патриоти,а не да се водят по акъла на откачалката Волен Сидеров да правят минималната пенсия 300лв. или да се заиграват с БСП за плоския данък.Не политически далавери,а отношение по подобни антибългарски прояви очакваме всички които гласувахме за тях и останахме разочаровани от поведението им.
    • 5
      Да
      Да но се научат някога
      12 -2
      14:51, 16 ное 2016
      Подобно нещо е често срещано. Разни, уж щедри, пребиваващи у нас и посещаващи петъчните молитви носят календари, часовници, молитвеници, броеници и др. боклуци, останали от тяхни политически кампании. Подаряват ги с претенции къде да бъдат поставени. Скудоумието, липсата на бдителност и вярна оценка за нещата от страна на местните религиозни представители ги обрича на последващ пишманлък. Нека припомня, че при реставрацията на Чарши джамия, преди време, имаше опити култовата сграда с вековна история да бъде прекръстена на името на дарител (търговец). В коридора дори се появи дървена табелка с името му.
    • 6
      Но
      Ново пет!?
      14 -4
      15:04, 16 ное 2016
      Турската държава, демек партията на Ердоган, подари на всички Районни мюфтийства в България чисто нови микробуси. И в Хасково има такъв. Предполагам, че часовникът е дошъл с микробуса. Впрочем, идете и снимайте микробуса. Много е интересен.
    • 7
      Па
      Пак ли
      16 -3
      15:21, 16 ное 2016
      Не искаме намесата та Турция, мюфтийството се финансира от Турция,властта трабва да ги спре внезапно.
    • 8
      Ур
      Ураган
      10 -3
      16:14, 16 ное 2016
      Обаче тази дата ме прави впечатление 16 ноември деня на изборите се качили часовника на партията на диктатора Ердоган
    • 9
      Лъ
      ЛЪЖА
      0 -1
      14:45, 17 ное 2016
      Този, който твърди че е снимал на тази дата този въпросен часовник ЛЪЖЕ...
      Всеки ден влизам в тази джамия и защо ли не съм го видял?
    Последни новини