От х:

Днес в x:

36 фирми напират да ремонтират 2 училища и 4 градини в Хасково

Изображение 1 от 3

    Рекорден брой фирми подадоха заявление за ремонт на двете основни училища „Иван Рилски“ и „Шандор Петьофи“, както и 4 детски градини. Офертите на 36-те кандидати за изпълнение на обявената обществена поръчка бяха подадени в деловодството на община Хасково. Днес пакетите с документи бяха отворени в публично заседание в администрацията от комисия с председател зам.-кметът Евгени Консулов.

    Очаква се комисията да разгледа купищата документи, които бяха заели почти цялата маса в голямата конферентна зала в община Хасково. По-късно ще се пристъпи към избор на фирми, които да ремонтират съответните сгради. След срока за обжалване, какъвто е редът по Закона за обществените поръчки, ще може да се пристъпи към работа по същество. Кога ще стане това обаче все още не е ясно.

    Според обявената поръчка ще бъдат извършени ремонти и подмяна на водопроводни и канализационни инсталации и отклонения, ремонт на елинсталацията на сградите – силова, осветителна, евакуационна, домофонна, звънчева, мълниеотводна и заземителна. Предвижда се да се оборудват нови котелни централи, съобразено с изискванията на действащите правила и нормативи и изпълнение на нови отоплителни и вентилационни инсталации. Оформят се нови площадки за игра и спорт, вертикална планировка и обновяване на училищните дворове. Ще се изгражди достъпна архитектурна среда в детските заведения и външни асансьори в училищните сгради.

    Прогнозната стойност за изпълнение на поръчката е 15 781 216.28 лева без ДДС по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020.

    В откритата процедура участваха и представители на голяма част от фирмите-кандидати.

    Ремонтите в двете училища ще продължат от 10 месеца до 1 година, заради което се налага преместване на децата в други школа. Както вече многократно писахме, учениците от „Иван Рилски“ ще се обучават в ПМГ „Боян Петканчин“ и гимназията по механо и електротехника. Възпитаниците на „Шандор Петьофи“ пък ще учат в Езиковата и гимназията по дървообработване и строителство.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Ай
      Ай стига бе
      21 -12
      11:35, 26 авг 2016
      Алелуя!
      Ай сега молим замесените в тази дейност длъжностни лица да не вземат да ползват летните си отпуски евентуално, а да прелистват по-бързичко и най-вече по-качествено , без недоглеждане и с нужната доза компетентност бумагите , че да се почва ремонтът и да не стигаме до използването гнили домати на 15 септември!
      Само дето ей това изречение "След срока за обжалване, какъвто е редът по Закона за обществените поръчки, ще може да се пристъпи към работа по същество. Кога ще стане това обаче все още не е ясно." и особено в частта си за "неяснотата" е доста притеснително.....
      А редакцията на Хасково нет да си провери предишни материали по темата , където пишеше , че определен срок за ремонта е до 410 дни , което в никой случай не прави "от 10 месеца до 1 година"-аджаба , празни надежди ли ни давате това да се случи , някой ли ви нареди да туширате народното недоволство или просто ви куца аритметиката?!?!?
    • 2
      На
      Надеж
      16 -32
      11:50, 26 авг 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ро
        Родител
        34 -7
        13:19, 26 авг 2016
        Който и каквато и да си - голям инек си! (Демек крава.) Тези готови пари в други градове отдавна са усвоени и забравени. Сигурен съм, че при Узунджовеца децата ми на 15 септември щяха да учат в ремонтираните си училища. Някой да е усетил мащабните ремонти на Васил Левски и Езиковата гимназия? Некомпетентност, липса на екипност, струпване на прекалено много уж "специални специалисти по специални проекти" в общината, апачик свързаност на фирми при първото обявяване... Жалки, жалки, жалки...
      • Ww
        www
        3 -5
        20:30, 26 авг 2016
        Кравата си ти. Тези уж "готови" пари не са усвоени в нито един от другите градове бенефициенти по ОПРР. Нещо повече - нито проектите им са одобрени нито изпълнителите избрани. Ясно е защо подвеждате хората и нагнетявате напрежение, но поне като пишете проверете - информацията за това е публиччно достъпна в електронната платформа за управление на еврофондовете ИСУН 2020.
    • 3
      Eлена
      13 -8
      13:16, 26 авг 2016
      Рекорден ще е броя... досега изпълнителя винаги е бил ясен , безсмислено беше да се подават предложения...
      • Ги
        Гинес
        21 -5
        13:44, 26 авг 2016
        Рекорден, ама друг път. Имаме осем обекта - шест детски градини и две училища. Може да се кандидатства за всяка обособена позиция по отделно. Като ги разделиш колко фирми кандидатстват за един обект? То бива свобода на славото, ама свобода на идиотите не бива... Ай сиктир от нагласени работи! Ти какво си мислиш, че тука търга не е нагласен ли? Елено (или която и да си там), я виж само хората на Тенчо Лилянов на снимката в дъното. Ха на бас, че те ще спечелят търга за едно от двете училища! Айде познайте на кое?
    • 4
      На
      Надеж
      8 -11
      13:46, 26 авг 2016
      а езиковата е левски си направиха по друга линия ремонтите -САМИ без ОБЩИНАТА , Г.Ив газ пика че не можа да бръкне там. Левски къде му е чак големия ремонт? от вън не се вижда нищо боядисан камък ..и това безумия видях.
      Говорим за масови ремонти-вижте един димитровград...да не говорим за по малките любимец свиленград..
      • Ан
        антимишок
        4 -4
        20:13, 26 авг 2016
        Скрий се бе малоумни/ко/чке-хем си тъпо,хем си неграмотно,но пък самочувствието ти е....!п.п. Сетих се-сигурно си едно от тези нкс-та на снимката!
      • Не
        Незапознат
        3 -1
        23:30, 27 авг 2016
        И двете училища са на общинско финансиране.Как според вас се прави ремонт без собственника?Пък и това е финансово непосилно за тях.Така че това което го твърдите не е вярно.В Езиковата основните ремонтните работи бяха отвън докато в Левски вътре.Когато минавате от там вижте колко табели има указващи кой проект е по каква програма е финансиран.Разликата е че тогава там бяха на етапи а сега се затварят напълно.В един от тези етапи имаше фирма която беше от северна България.Даже и всички строителни материали идваха от там защото шефът им беше дистрибутор може би.Макар че дойде буквално изневиделица ако мислите че тези от общината и в частност бившият кмет не се облажиха грешите.Ако знаете колко време ги въртяха докато приемат обекта лошо ще ви стане.Последният ремонт на тези две училища беше за подмяна на топлопреносната мрежа и котлите.Тогава пък какви далавери станаха и коя фирма ги взе при условие че в града ни има други които са с наложено име в тази област няма смисъл да говорим.Така че ръководителите на тези 4 градини и 2 училища бих ги посъветвал(а) да си отварят очите,да вървят
        буквално след изпълнителите,ако трябва и медии да намесват но да не
        седят и разчитат че всичко ще е наред.Това са апетитни поръчки които се
        взимат от ''наши'' хора.С една дума приемащите обекта са и изпълнители.
    • 5
      Dd
      Dd
      8 -5
      20:18, 26 авг 2016
      Закона трябва да се спазва! Така се прави не като бевиия кмет. Той ако намаше далавера не правеше нещо, вижте неремортираните до сега училища
      • Ан
        антимишок
        8 -5
        20:39, 26 авг 2016
        А тия ще направят ремонта без „далаверка"за тях ли?Я по-добре разбери защо търга беше отложен,виж какво описание на поръчката бяха спретнали от общината и тогава се изказвай по темата!!!
    • 6
      An
      Antiglupak
      7 -4
      20:51, 26 авг 2016
      Как се наглася търг с критерий за оценка най ниска цена и 36 кандидата? Сподели опита си че нещо не се вързва. Иначе само си плямпаш без връзка с действителността. За 16 години управление на Г И ми покажи поне един търг с 36 участника.... Даже за асфалтирането на улиците - поръчка за 20 милиона осигурени със заем участниците се брояха на пръстите на едната ръка. Не думите а фактите са важни. Пред фактите демагогията и заклинанията не вървят.
    • 7
      Ня
      Някойси
      2 -2
      11:47, 27 авг 2016
      А новата улична маркировка се изтри за седмица... Що така, бе Ели?!
    • 8
      Аб
      Абе Надеж
      2 -3
      09:31, 28 авг 2016
      Абе Надеж, не са някакви си 20 дни, а три месеца до тук. Този избор и обжалвания ще отнемат и времето до нова година. А времето преди май месец, в което вече се знаеше за ремонта. Училищата започнаха да се изпразват още през февруари 2016 от мебели и багаж. А от общината къде дрямаха толкова време.Оправданието, че работели законно и по правилата е нелепо и недостатъчно. Може да се роботи и с по-бързи темпове. Истината е, че "ГОЛЕМИТЕ" ремонти няма да започнат преди пролетта на 2017 година! А родителите и без това вече започнаха да се спитват едни други къде ще местят децата си! Ама лошо няма - претъпкани класове по другите училища, безработни учителиот Рилски и Петьофи, изнервени родители и разбити надежди за някакво нормално образование - изобщо "проспериращ град". НЕКАДЪРНИ УПРАВНИЦИ.

    Видеа по темата

    Последни новини