От х:

Днес в x:

Бойко Борисов: Оградата с Турция не е ограда, а съоръжение

Не ограда, а съоръжение строим по границата с Турция. Така комeнтира изграждането на оградата по южната ни границата министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос за критиките, отправяни към България от хуманитарни организации. „Могат да ни упрекват, ако правим ограда, но ние правим  едно малко заграждение, което да спира диви животни. И за шапа. Никога не съм казвал, че това заграждение е за хора”, посочи премиерът. Борисов каза  още, че на южната ни граница ще бъде засилено присъствието на Фронтекс. „Най-вече ние трябва да си стабилизираме състоянието на границите, трябва да се ударят каналджиите тежко, което вече се прави.”, подчерта Борисов.

Премиерът беше в Свиленград, където заедно с  министъра на околната среда и водите Евелина Василева и транспортния минстър Ивайло Московски откриха Пречиствателна станция. По проект, финансиран по ОП Околна среда, са изградени и канализационни и ВиК мрежи за над 48 млн.лева. Проектът е най-големият, реализиран досега в Хасковска област.
В Свиленград Бойко Борисов коментира и работата на Агенция "Митници". По думите му напоследък те работят добре, съдейки по приходите, които всяка сряда проверявал лично.
Като коментар на това дали се очакват кадрови промени в горните нива на Агенцията премиерът подчерта: Минат ли милиард и половина- милиард и шетотин хиляди лева приходи, могат да са спокойни.
Министър Ивайло Московски пък коментира, че заради процедурите по отчуждение на земите край Симеоновград и трудното откриване на техните крайни собственици може да се забави малко изграждането на трасето там на  жп-линията Първомай Свиленград. Той посочи, че е разпоредил на Пощите да окажат съдействие за намиране на собствениците. Според Московски, въпреки неуредиците около Симеоновград, проектът не е застрашен и до края на годината ще бъде завършен.
 М. Манолова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини