От х:

Днес в x:

41 деца от Димитровград твориха приказки, наградиха най-добрите

Наградените участници в конкурса за авторска приказка

41 деца от 2 до 5 клас от три димитровградски училища взеха участие в общинския ученически конкурс за авторска приказка” Ще ти разкажа приказка”.

Възпитаниците на ОУ”Алеко Константинов”, ОУ”Пенчо Славейков” и СОУ”Любен Каравелов” са вложили много талант и умения, но за журите бе важно приказката да има сюжет, коментира гл.експерт в Хуманитарната дирекция в Общината Венета Нойкова.

Днес в Голямата читалня на градска библиотека най-добрите автори от четирите възрастови групи получиха наградите си - грамоти, книги и химикали.

При второкласниците на второ място е класирана Мария Жекова от ОУ "Ал.Константинов".Също втора е Теодора Георгиева от ОУ "П.Славейков". Първото място е за Виктория Пенева от ОУ "Ал.Константинов".

В групата на третокласниците третото място е за Мартин Кисьов от ОУ "П.Славейков", втори е Алекс Дамянов от ОУ "Ал. Константинов", първото място е отново за Славейковец - Георги Георгиев.

При 4 клас с награда си тръгна Моника Велчева от ОУ "Алеко Константинов", която е класирана на 3-то място. Втора тук е Йоана Демерджиева от ОУ "Алеко Константинов", а първото място комисията е присъдила на Мартин Петров също от ОУ "Алеко Константинов".

Петокласниците с награди бяха представени от третото място в лицето на Виктория Жекова от ОУ "П.Славейков", втори е Здравко Танев от СОУ "Любен Каравелов", а първото място отиде при Жаклин Атанасова от ОУ "П.Славейков". Жаклин бе определена в началото на тази година за най-четящото дете в Детския отдел на тукашната библиотека.

Комисията разпредели две поощрителни награди на деца, написали повече от две приказки - Едита Делчева и Георги Делчев.

Четете и творете пожела на най-добре представилите се деца зам.кметът Яшо Минков. Той връчи наградите на победителите. Директорът на библиотеката Петко Каневски се обърна към младите автори с пожеланието да пишат винаги, когато почустват нужна, а не само по задължение. Каневски даде идея приказките на децата да бъдат публикувани в сборник, заедно с рисунки на димитровградски деца. Засега не е ясно точно кога ще стане това.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Победителите в четирите възрастови групи прочетоха своите приказки пред публика

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини