От х:

Днес в x:

Публиката става трупа в Нощта на театрите в Хасково

“Ела в театъра –докосни го, влез в илюзията, качи се на чигите на живота, изтанцувай танца на Ромео и Жулиета,нарисувай сълза ,гримирай усмивка”. Така звучи поканата от Драматично-куклен театър „Иван Димов„ в Хасково за 15-ти ноември- Нощта на театрите.

Поканата към зрителите е да си сложат маски, да се снимат като герои на Шекспир, да заспят като Годо, да се събудят като Бланж или Отело. Театърът отваря врати за всички, които искат през тази нощ да се потопят в магията на театъра и след това да бъдат различни.

Завесата на театралната магия се вдига в 18 часа. Тогава във фоайето на театъра може да си направите – ретроснимки с ретрокостюми от гардероба на театъра или от личния гардероб на фона на ретромузка. Ще има още театрален грим, а най-хубавото е и снимки с актьорите от театъра.

В 19 часа е представлението на театралната шега по Бомарше и Чезаре Стербини „Севилският бръснар”. Постановката е Юрий Дачев. А реверанса от театъра -с един билет от 5 лв. - гледат двама зрители.

Час и половина след постановаката е началото на етюдите, които ще се разиграят на сцената от зрителите. Ще им помагат възпитаниците на Театралната школа при Младежкия център-Хасково с ръководител РумянаГеоргиева.

Нощ на театрите в Хасково е част от платформата Европейската нощ на театрите.Проектът стартира в Хърватска през 2008 година. Поетапно към инициативата се включват Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Черна гора и Чехия. Форматът събира всяка година хиляди почитатели и зрители и се превръща в национално събитие. Предстои една магична, празнична и различна нощ.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини