От х:

Днес в x:

Сформираха комисия по случая със съветничката Живка Вълкова

Общинският съвет реши да бъде създадена комисия, която да проучи въпроса със задържаната на 5 октомври съветничка Живка Вълкова

Комисия, в която влизат председателят на Общинския съвет Стефан Димитров и Тодор Ташев от групата "Да за Димитровград" бе сформирана днес с решение на местния парламент. Нейната цел е да проучи дали са налице действия, застрашаващи правата и уронващи престижа на съветничката Живка Вълкова.

Припомняме, че преди три седмици Димитров съобщи пред медиите, че Вълкова е била отведена в полицията в нощта на изборите срещу 5 октомври, заедно с децата си.

От 29 съветници в залата, 23-ма подкрепиха докладната, 6-ма гласуваха "въздържал се".

Като член бе предложена в докладната и Галина Чингарова от групата на ГЕРБ, която си направи отвод по време на дебатите. Тя заяви, че не желае да се меси в работата на полицията. От публикации в медиите Чингарова разбрала, че тече досъдебно производство по случая с Вълкова.

"Не знам каква ще бъде работата на комисията, нямаме право да се месим, има следствена тайна", заяви юристката.

От групата на БСП подкрепиха докладната и излезнаха с принципна позиция, в която заявяват, че не смятат за нормално подобни действия да се извършват срещу колега общински съветник, ако те наистина не са правомерни. Председателят на групата Сашо Спасов каза, че това хвърля сянка върху статута на общинския съветник, а също така има негативен рефлекс върху институцията Общински съвет.

"Не искаме полицията да е инструмент на управляваща политическа партия", бяха думите на вносителя на предложението Стефан Димитров, който каза още, че комисията се сформира, за да събере данни и информацията по случая, а не да разследва.

"Това, че има досъдебно производство не може да ни попречи като Общински съвет да излъчим такава комисия и тя да се интересува от този случай", коментира Данчо Данев, мотивирайки се, че по закон общинският съветник има право да получава информация. Решено бе в срок до декември събраните от комисията данни да бъдат предоставени на вниманието на местния парламент.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Чу
    Чуденка
    38 0
    19:03, 30 окт 2014
    Винаги съм се чудил, до къде може да стигне човешката простотия, но явно има още на къде....
    Абе, стефане, абе човеко, каква комисия, какви 5 лева, ти изобщо чуваш ли се какви глупости говориш и вършиш? Кой закон дава правомощия на комисия в общински съвет за разследване? Станахте за смях на целия град вече...явно мнооооого си си повярвал, че си голяма работа, но се видя на изборите кой колко струва( в преносния и буквалния смисъл)! Абсолютни смешници сте!
  • 2
    11
    111
    36 0
    19:34, 30 окт 2014
    Тези са пълни идиоти !
  • 3
    Ff
    fff
    31 0
    20:18, 30 окт 2014
    Двамата "свръх" мозъци :-):-):-):-)
  • 4
    АД
    а де
    31 0
    21:18, 30 окт 2014
    Тия вече се взеха за истински парламентаристи.Сега ще поискат и имунитет за общинските съветници,та да могат да крадат необеспокоявани.Целия град знае,че купуваха гласове,пък защо я привикали да дава обяснения.това им е работата на полицаите,не да ходят пияни по изборните секции.
  • 5
    Ri
    Rip off
    21 0
    21:40, 30 окт 2014
    Стига сте ни занимавали с гюбюри😫😫
  • 6
    Ме
    мен
    27 0
    21:40, 30 окт 2014
    то бива излагане ама чак толкова... защо не си прочетете правомощията визирани в ЗМСМА...
  • 7
    Ст
    стига
    27 0
    11:27, 31 окт 2014
    с тия простотии и интриги. а бе вие в тая група друга работа нямате ли. затова ли са гласували за вас хора. кого и защо защитавате. то от вас трябва да търсим защита вече защото няма нещо което да не сте оплюли. тоя стефан няма ли кой да му каже каква му е работата и какво му е мястото.
  • 8
    Ti
    titi_1414755372
    27 0
    13:33, 31 окт 2014
    Нека да сформират комисия, но после да кажат колко гласа за Стефан е купила тази перхидролена интелигентка и семейството й. Нека от полицията си отворят устата, нека прокуратурата си влезе в ролята и да разнищи случая или всички ги е старах от Димитрови?!?!?
  • 9
    Az
    az_1414761972
    16 0
    15:23, 31 окт 2014





    боже мили-за тая ..... толкова работи се пишат--даже и комисия ще правят----душичката сигурно и името не може даси напише без грешка




Още новини

Последни новини