От х:

Днес в x:

Рецидивист, нападал жени за злато, сам разпитва жертвите си в съда

Рецидивистът Неделчо Недялков от Хасково днес подложи на кръстосан разпит жертвите си в съда. Той е изправен пред Темида по обвинение за три грабежа на жени, извършени през лятото на миналата година в Димитровград. 35-годишният мъж с няколко присъди зад гърба си водеше разпита на свидетелите обиграно като истински адвокат.

Рецидивистът нападал жертвите си предимно в светлата част на денонощието, но подбирал слабо оживени места. И в трите случая са нападнати жени, на които им са отскубнати златните синджири. Очевидци няма. Само една от пострадалите – Петя Янкова, бе конституирана като граждански ищец и бе представлявана от адвокат. Тя предяви граждански иск в размер на 850 за претърпени имуществени и неимуществени вреди. Откраднатият синджир бил подарък за сватбата. Тя била нападната на 18 юни 2013 г., на връщане от работа. Нападателят я повалил на земята, отскубнал златния синджир и побягнал. Жената получила болки в кръста, които и до сега се обаждали. След случката дълго време била под стрес и съпругът й я карал на работа. Сънувала кошмари и я било страх да излезе сама от дома си.

Днес и трите пострадали жени бяха разпитани пред съда. Те бяха категорични, че нападателят е именно подсъдимият. Дори ясно си спомняха лицето, както и облеклото му. При разпита им рецидивистът доста активно се включи.

Към настоящия момент Неделчо е в затвора по стара присъда. Днешното дело обаче бе отложено за 15 май, заради неявили се свидетели. За тогава ще бъдат призовани и нови.

Анета Кутелова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини