От х:

Днес в x:

Общината отписа КАТ, ще ни глобява с фиш на английски

Промяна в Наредбата за обществен ред при използването на ППС в Хасково внася за предстоящото на 14 декември заседание на ОбС шефът му Иван Иванов. Корекцията в нормативния акт е следствие от решението на Върховния административен съд от 26 ноември, което обяви за нищожни онези текстове от него, които позволяваха глоба от 50 лева да нараства до 500 лв.

Шефът на ОбС предлага да се създаде нов член на мястото на нищожния стар чл. 35. В него глобата за маловажни нарушения, сред които е и неправилното паркиране, вече е ДО 50 лева, както е записано в Закона за движение по пътищата.

Липсва старата възможност при плащане в 14 дневен срок да се брои половината – 25 лв., която също бе обявена за незаконна от ВАС.

В проекта за промяна в Наредбата е предложен и образец на новия фиш, с който ще ни глобяват за неправилно паркиране. Той да бъде задължително и на английски език, предлага шефът на ОбС.

Наред с наложената от ВАС промяна, Иван Иванов предлага да се изменят още няколко текста в злополучната Наредба. Общото в тях е, че се изхвърля КАТ - Пътна полиция от институциите, които трябва да съгласуват новите места в Синята зона, както и премахване на пътни знаци, табели, парапети, осветителни тела по улиците. Това вече ще става само с одобрението на Транспортната комисия към общината.

Повече за драмата с фишовете и нарастващите глоби тук и тук

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини