От х:

Днес в x:

При акция за наркотици: 19-годишен с БМВ гази полицай

19-годишният М.И. е прегазил с колата си БМВ главен полицай Писаров при опит да избяга от проверка за наркотици в Димитровград. За инцидента съобщиха от пресцентъра на МВР в Хасково.

Вчера криминалисти от областната дирекция в Хасково и колегите им от Димитровград са провели съвместна опeрация по линия на наркотиците. Акцията е била по сигнал, че В.П./24г/ от Димитровград съхранява и разпространява марихуана в квартирата си на улица „Химик”.

Около 17,30 часа пред блока на мъжа, органите на реда задържат познатият им по линия на наркотиците Н.Д./23г/ от града, като при обиска му откриват 0,5 грама марихуана. Час по-късно пред блока на В.П. пристига с лек автомобил БМВ и друг познайник на полицаите – М.И./19г/. Младежът не се е подчинил на разпорежданията им за проверка и рязко е потеглил назад като е повлякъл и съборил на земята с автомобила главен полицай Писаров. Въпреки това е продължил движението си на заден ход и е ударил 3 паркирани на улицата автомобили. За да го спрат, полицаите счупили предния ляв прозорец, а през това време димитровградчанинът е направил опит да изхвърли черен полиетиленов плик със 100 грама марихуана. След задържането му в него са открити още 5 грама от същото наркотично вещество.

В хода на операцията, отново пред блока на улица „Химик”, е задържана и 28-годишна жена от града, в която е открит отрязък от саморъчно свита цигара с мирис на марихуана. Последвали са процесуално-следствени действия по претърсване жилището на В.П., при които са открити 8 грама изсушена листна маса, реагираща при полеви наркотест на марихуана, електронна везна и 860 лева. Всички лица, познати на полицейските служители по линия на наркотиците, са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Пострадалият полицай е прегледан в ЦСНМП-Димитровград. Лекарите имат съмнения за скъсано сухожилие на дясна ръка. Освободен за домашно лечение.

Работата по случая продължава.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини