От х:

Днес в x:

Училище се сдоби със спортна база за четвърт милион лева

Лекоатлетическа писта на изкуствено покритие ще радва димитровградските "алековци"

Димитровградското ОУ „Алеко Константинов“ се сдоби с чисто нова спортна база за 250 хиляди лева. Тя включва лекоатлетическа писта, 4 игрища за бадминтон, едно за волейбол и физкултурен салон. Игрищата са на открито, на модерно изкуствено покритие. 

Лично министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков днес откри съоръжението. Той публично похвали както школото, така и общината за инициативността при развиването на детско юношеския спорт. „Алеко“ кандидатства и спечели проект по наредба №1 към Закона за спорта и получи 225 хиляди лева държавна пари. Още 25 хиляди наля и местната община. Това е единственото училище в региона получило пари по тази програма. За целта “алековци“ регистрирали свой спортен бадминтон клуб, а новичката база им е предоставена за 20 години безвъзмездно ползване от общината. По същата програма, с 90 хил лв миналата година пък бил ремонтиран стадион „Миньор“ в Димитровград. 

Физкултурният салон на Алеко е последният от училищните в града, който се нуждаел от ремонт, изтъкна кметът Иво Димов. Останалите вече били напълно обновени. Следващият приоритет за Димитровград е строеж на нови спортни бази, обяви местната власт. „Моля ви г-н министър, преборете се с другите министерства, депутати и колеги и намерете пари“ обърна се емоционално към Нейков председателят на Обс Стефан Димитров. Едва свършила официалната част и министърът обеща, че от януари догодина почва търсене на финансиране на многофункционална спортна зала в Димитровград. Това било болката на града, демонстрира осведоменост министърът. Става дума за пълно обновяване на порутената зала „Младост“. 

Георги Христов

Министър Нейков даде старт на състезание по бадминтон
Местната власт спомогна държавата да налее пари в училищния спорт на Димитровград
Игрища като картинка
База като слънце
За най-спортното училище в Димитровград отдавна важи поговорката "Здрав дух, здраво тяло"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини