От х:

Днес в x:

Сестрички ни изкарват дебели, предлагат ни овес

Бъдещи медсестри слушат внимателно за здравословното хранене

Сестри от бившия медицински колеж, а сега филиал на Тракийския университет, днес се включиха в Базар на здравословните храни, който бе част от дейностите по случай „Европейската нощ на учените“, отбелязвана за 7-ма поредна година. За пръв път и Хасково се включва в мероприятията. В сградата на филиала, бе проведена презентация на тема „Здравословно хранене“ подплатена със солиден щанд на полезни храни. Красиво пакетирани, продуктите красяха фоайето и трябваше да изкушават вкусът на посетителя. 

Овесените ядки обаче съвсем очаквано не предизвикаха фурор у двукраките българи, които са известни с пристрастието си към нещата, които са драни, а не брани. Затова красивите медсестрички бяха измислили коварен план-отворен кабинет за мерене на кръвно и изчисляване на така наречения „индекс на телесната маса“. Той съпоставя ръста с килограмите и ви доказва, чисто медицински, дали сте преминали нормата или сте в нея. Трима произволно „изчислени“ мъже обаче се оказаха „наднормен“, „затлъстял“ и „доста затлъстял“ , въпреки неоспоримото им излъчване на левенти. Притеснен, силния пол се зарече да тренира повече и метна по-благосклонен поглед на предлагания фураж и производни. 

Иначе, по първоначално мнение за щанда, най-забележителното в него бяха обслужващите го Таня и Полина, второкурснички в бели престилки, които впоследствие ви взимаха „мерките“. Към тях се присъедини и първокурсничката Гюлай, която също пусна внимателен погледи към здравословните провизии, но както се оказа и в Кърджали не са научени да ядат това. 

Нощта на учените продължи с изложба на детски рисунки, подготвени от хасковски ученици от 3-ти до 5-ти клас, както и с атрактивна „Денс-терапия“-народни песни и танци, хореографирани от изтъкнатия народен певец Тодор Кожухаров.

Г.Христов

После хапнаха здравословна баница

Други пък, подреждаха щанд със здравословни храни
Който отказваше да яде, го преглеждаха за кръвно и наднормено тегло
Първокурсничката Гюлай се разрови, но и тя не откри нищо интересно
В Кърджали ядат друго
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини