От х:

Днес в x:

Деца посадиха "Гора на бобърчетата" за 5 години България в ЕС

Клуб "Европа" при ЦДГ №1 "Слънце" в Смолян успешно приключи проект за популяризирането на европейските ценности и българския принос за 5-те години членство на България в ЕС.

Децата засадиха борчета на скаутската площадка край детското заведение, която кръстиха със закачливото име "Гора на бобърчетата".

На открито деца и родители рисуваха на тема "Европа в багри", а  по-късно се откри изложба от творбите във фоайето. Малчуганите от група „Лъв” показаха танцова програма от характерни танци на различни европейски страни.

Приятелчетата им от клуб "Европа" пък взеха участие в концерта "Природата за теб, за мен за всички" в Родопския Драматичен Театър, посветен на 130 години от откриването на първата детска градина в България, 5 години България в ЕС, 5 години от откриването на клуб "Европа".

 На концерта присъства и кръстникът на клуба – евродепутатът Владимир Уручев, много гости и приятели.

Мини проектът е финансиран от "Конкурса за мини-проекти посветени на 5-годишнината от влизането на България в ЕС" на Европа директно Смолян. на 

На добър час клуб "Европа" от ЦДГ №1 "Слънце"!

Одобрени идеи за мини-проекти финансирани от "Конкурса за мини-проекти посветени на 5-годишнината от влизането на България в ЕС" на Европа директно Смолян се провеждат в още 7 училища, детски градини и неформални групи в цялата Смолянска област.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини