От х:

Днес в x:

Добри Делев отваря фитнес-зала в Димитровград, Nike облича футболистите?

Срещата на успелите в своята област димитровградчани приключи с обща снимка

Модерна фитнес-зала има намерение да отвори в Димитровград до 3 месеца световният шампион по културизъм Добромир Делев.

Това заяви самия той на срещата на успелите димитровгрдчани в зала "Гросето" тази сутрин.

Делев бе категоричен, че където и да отиде по света да се състезава, винаги ще се връща в Димитровград. Затова е убедил и своя американски спонсор да инвестира тук.

Спортът бе само една от коментираните на форума теми. В тази област смята да помогне и Пламен Христов, който е териториален мениджър за Централна и Източна Европа в Nike Inc. Той се ангажира да осигури ново материално оборудване и екипи на ФК "Димитровград".

Мениджърът не скри разочарованието си, че сега в града има малко спортни школи в сравнение с преди 30 години.

Да популяризират Димитровград в позитивна светлина се заканиха журналистите от БТВ и БТА Венета Георгиева и Десимира Миткова. Друг успял димитровградчанин -дипломатът  Петьо Петев е готов да помага с лекции в тукашните училища по темата външна политика.

На бизнеса, привличането на инвестиции и образованието по време на дискусията бе отделено най-много време. Сред авторитетите в тази област бе финансистът Емил Хърсев. Той подчерта, че уникален облик на града му придават Неделния пазар и поп-фолка.

“Парите не миришат, така че хората трябва да бъдат оставени да печелят. Тук трудно ще инвестират американци или японци. Погледите трябва да бъдат обърнати на юг.”, убеден бе Хърсев.

Че Димитровград има нужда от филиал на висше учебно заведение, бе категоричен акад. Васил Сгурев от БАН. Подкрепи го кметът Иво Димов, който заяви, че желание да отвори филиал тук е изявило едно висше училище. Остава само да бъде осигурена сграда, където то да се помещава.

В срещата на успелите съграждани участие взеха още Ради Тишелова, която е консултант във Вестникарска група България, номинираната за пазител на българските традиции – Тоня Борисова, Явор Гочев – експерт в ДСК Бул-Проджект, а също и Владислав Панев – собственик и председател на съвета на директорите на “Статус капитал” АД.

Ивайло Рогозинов – създател на “ХаХаХа Импро”, първият импровизационен театър в България, бе категоричен, че не се приема за успял в своята област, но е готов да помогне с каквото може. Пламен Генчев – изпълнителен директор на “България Сат” АД, Станислав Димитров – изпълнителен директор на „Електра холдинг” и арх.Симеон Симеонов – главен проектант на NOMAD ARCHITECTS Ltd също присъстваха на форума. Тук бе и Пенка Христова -съветник на земеделския министър.

След финала му, гостите отпътуваха за Извора на Нимфите край Каснаково и по-късно посетиха Александровската гробница край Хасково.

Добри Делев разкри, че има намерение да прави модерен фитнес в Димитровград
Финансисът Емил Хърсев смята, че хората трябва да развиват бизнеса си свободно

Мениджърът в Nike Пламен Христов се ангажира да осигури екипи на ФК Димитровград
Акад.Васил Сгурев бе категоричен, че в Димитровград трябва да има филиал на ВУЗ

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини