От х:

Днес в x:

Кумско пиле

Кумско пиле

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Вземете 1 готово печено пиле и го забучете добре върху бирена бутилка право. Пробийте внимателно дупка в долната част на 1 яйце и оставете белтъкът и жълтъкът да се изтекат. С помощта на клечка забучете яйцето като глава на пилето. Нарисувайте му лице с мустаци.

Бирената бутилка с пилето поставете върху поднос, а около него наредете накълцано зеле или листа маруля, цветчета изрязани от моркови и домати, маслини и лимони. Направете украси от зеленчуци, плодове и ядки по ваше усмотрение.

Намажете пилето със смес от цеденото кисело мляко и крема сиренето. Заделете малко за украсата на края. От печените червени чушки оформете елечето на кумското пиле. Посредата сложете една лента зелена печена чушка, която ще играе ролята на пояс. В нея може да забодете 1 малка и тънка люта чушка, която напомня пистолет.

Краката на пилето също облизовайте в чушки, за да направите панталоните. Напълнете пош или шприц със сместа от киселото мляко и с помощта на тънък накрайник нарисувайте орнаменти по дрехата - компчета, ченгелчета и т.н., които напомнят шарката на народна носия.

С 1 палачинка заметнете полуготовото кумско пиле, така че да прилича на наметало. В ръката му може да сложите клонка с някаква украса. Зърната грозде нанижете внимателно върху конец и направете гердана на кумското пиле. От чушка или домат направете калпака на пилето, като го сложите върху лицето.

Снимка: Usmivka.org

Източник: gotvach.bg

Последни новини