От х:

Днес в x:

Пиле Пармиджана

Пиле Пармиджана

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разрежете пилешкото филе на две половини, слагайте ги в плик и ги начукайте равномерно. След това оваляйте пилешките филета в смесените предварително брашно, сол и черен пипер.

Загрейте зехтина в голям тиган на котлона и добавете
кравето масло да се разтопи.Изпържете пилешкото до златист цвят от двете страни. Готовите изваждайте в чиния и ги поддържайте топли.

В същата мазнина запържете скълцаните дребно лук, а след малко и чесън. Долейте виното, изчакайте да кипне и оставете да ври, докато се изпари на половина.

След това добавете нарязаните на ситни кубчета домати или млени от буркан. Разбъркайте добре и оставете да поври за няколко минути, след което добавете захарта, сол и черен пипер. Оставете сосът да се готви за около 25 минути и от време на време го разбърквайте.

Най-накрая поръсете с 1/2 от скълцания магданоз и малко от настъргания Пармезан и объркайте пак. Подредете отгоре върху соса изпържените пилешки филета.

Всяко пилешко филе обилно поръсете с настърган Пармезан. Сложете капак на тигана и задушавайте на котлона, докато пармезанът се разтопи. Най-накрая поръсете с още малко магданоз и снемете от котлона.

Източник: gotvach.bg

Последни новини