От х:

Днес в x:

Домашни баварски бретцели

Домашни баварски бретцели

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разтворете хлебната мая в хладкото мляко и оставете за 10 минути докато шупне. Брашното се смесва в купа със солта и захарта. В средата се прави кладенче, в което се изсипва мекото масло. Прибавяйте по малко мляко с разтворената в него мая и замесете меко тесто.

Извадете тестото върху набрашнена повърхност и месете няколко минути до получаване на гладко и еластично тесто.

Разделете го на 8 равни парчета и оформете топчета. Подредете ги върху леко набрашнена повърхност, покрийте ги с кърпа и оставете да втасат за 20 минути. Покрийте тава с хартия за печене, поръсете със спрей за печене и загрейте фурната на 180 градуса.

От 1 топка тесто се оформя дълъг фитил (около 20 см) - краищата трябва да са по-тънки от средата. Преплетете двата края 2 пъти, за да се получи геврече, а стърчащите краища притиснете отново към тестото. Оформете така всички топки от тестото. Подредете ги на разстояние едно от друго в тавата и ги покрийте с кърпа.

През това време пригответе сместа за намазване, като кипнете 50 мл мляко, добавете содата, разбъркайте и отстранете от огъня. Изчакайте сместта да шупне и намажете бретцелите с нея.

Посолете, поръсете с маково семе и сложете да се пекат за 20 минути в предварително загрятата фурна.

Източник: gotvach.bg

Последни новини