От х:

Днес в x:

Еклери със сладоледен крем

Еклери със сладоледен крем

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Първо пригответе сладоледения крем. Накиснете желатина да набъбне, след което го разтопете без да завира. Сладоледът трябва да е оставен на стайна температура да се поразтопи, но не докрай.

Разбийте сладоледа със сметаната и захарта до пухкав крем и при непрекъснато биене добавете ванилията и желатина на тънка струйка. Така приготвения крем сложете във фризера.

За еклеровото тесто сложете водата с маслото и солта в съд на котлона и малко преди да кипне снемете от котлона и добавете всичкото брашно. Бъркайте енергично, докато започне да се отлепя от стените на тенджерата. Оставете да се охлади леко и разбъркайте добре с яйцата, като ги добавяте едно по едно.

Готовото тесто шприцовайте на малки еклерчета в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се за около 25 минути на 190-200 градуса, предварително загряна фурна с купа вода в нея.

Готовите еклери се оставят да изстинат на отворена врата на фурната. Едва след като са напълно охладени се разрязва леко и с помощта на сладоледена лъжица се гребва от крема и се слага по топка във всеки еклер.

Може да стане и с обикновена лъжица. Пълнете еклерите непосредствено преди да ги поднесете и ги полейте със шоколадов топинг по желание.

Източник: gotvach.bg

Последни новини