От х:

Днес в x:

25 °C

Карамелов сладолед с мед

Карамелов сладолед с мед

Необходими продукти

Начин на приготвяне

1.Направете на крем жълтъците и захарта с тел за разбиване на яйца. Загрейте млякото максимално, като внимавате да не кипне. Веднага го добавете към яйчния крем, като бъркате постоянно.

2.Изсипете сместа в тенджера и я загрейте, като бъркате непре- къснато, докато се сгъсти и започне да се запържва по обратната страна на лъжицата. Прекарайте сместа през цедка. Изчакайте да изстине и добавете сметаната.

3.В малка тенджера сипете 2 с.л. вода и пудрата захар. Загрейте, докато захарта се разтвори. Изчакайте сиропа да заври и го оставете на силен огън, докато стане златистокафяв.

4.Свалете тенджерата от котлона. Сложете си кухненски ръкави- ци. Внимателно налейте 1 с.л. вода в сиропа. За няколко минути сместа ще цвърчи и пръска. Разбъркайте добре, после върнете съда на котлона и оставете сиропа да поври още 1-2 минути. Ще е готов, ако можете да оформите капка от него на топче с пръстите си.

5.Отстранете съда от котлона. Оставете сиропа да изстине и разбъркайте вътре меда.

6.Изстиналият, но все още течен сироп разбъркайте с крема. Сложете сместа в подходящ съд. Замразете за 1-2 часа. След това отново разбийте с телта. После пак оставете да се замразява и повторете процедурата още два пъти.

Източник: gotvach.bg

Последни новини