От х:

Днес в x:

Торта Наполеон

Торта Наполеон

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За приготвянето на блатовете първо разтопете маслото и пресейте брашното. Смесете всички продукти и разбивайте с миксер и най-накрая започнете да прибавяте брашното, докато се получи стегнато тесто. Оставете го покрито да престои в хладилника за 2 часа.

След това разделете тестото на 12 равни части, които се разточват на набрашнен плот на тънки кори. Постарайте се да са максимално тънки. Използвайте голяма чиния за шаблон, с помощта на която изрежете еднакви кръгове. Фурната се загрява до 180 градуса и корите се пекат една по една в леко намазнена тавичка. Печенето на корите става много бързо, за около 3-5 минути всяка. Оставете готовите кори да поизстинат и през това време пригответе крема.

Прясното мляко (без 200 мл) се слага на котлона със 150 г захар да заври . В отделен съд се разбиват само жълтъците с останалите 150 г захар. Щом млякото заври, отстранете от котлона и започнете да добавяте по малко брашното при непрекъснато разбиване. След това на малки количества започнете да добавяте млечната смес към яйцата и не спирайте да разбивате.

Така приготвеният крем се връща на котлона на слаб огън, а през това време белтъците се разбиват на пяна с щипка сол. Когато кремът се сгъсти, се маха от котлона и се смесва внимателно с белтъците. Отново се връща на огъня и се вари на слаба степен, докато напълно се сгъсти. Бъркането на крема е продължително и е нужно търпение – важно е да е на слаб огън. Готовия крем за Торта Наполеон се оставя леко да се охлади и към него се добавя размекнатото масло.

Започнете да редите тортата, редувайки блат-крем, до изчерпване на количествата. Най-отгоре намажете обилно с крем и отстрани. Оставете Торта Наполеон да престои поне 12 часа, за да стегне крема и да омекнат блатовете. Готовата торта се декорира с шоколадови стърготини, смлени орехи или украса по желание.

Източник: gotvach.bg

Последни новини