От х:

Днес в x:

Вкусна торта с банани и шоколад

Вкусна торта с банани и шоколад

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Първо да спомена, че блата е от Лесна домашна торта на Dark Angel - става много пухкав (поздрави за страхотната идея- надявам се да не се разсърди, че я копирам :)

Разделете жълтъците на яйцата и ги разбийте с 1/2 ч.ч. захар, а останалата половина от захарта - с белтъците на сняг. Внимателно смесете двете части и добавете пресятото брашно (и ванилията). Разбъркайте внимателно. Изсипете в тавичка с хартия за печене или намазнена с олио и поръсена с брашно и изпечете на 180 градуса до златист цвят. Блата увеличава доста обема си. Оставете да изстине и разделете на 2 части.

Затоплете прясното мляко и подсладете със захар. Сиропирайте изстиналия блат с топлото мляко- на мен ми пое почти 1 ч.ч. Не прекалявайте обаче- да не стане прекалено сочен- все пак е основа и не трябва да се разпада.

Разбийте сметаната с течния шоколад с миксер и намажете сиропирания блат. Отгоре наредете нарязани на кръгчета банани. Следва другия блат, който също се сиропира с прясно мляко.

С останалия крем намажете цялата торта и украсете с банани и пожелание черешки, шоколадови пръчици, пръски разтопен шоколад и каквото се сетите.

Гарантирам, че блата ще бухне и тортата ще се получи. Може да използвате и друг крем, различни плодове или да сиропирате блатовете с кафе, ликьор ("Бейлис"), компот или захарен сироп - зависи от вас, но блата запазете същия - няма да съжалявате.

Източник: gotvach.bg

Последни новини