От х:

Днес в x:

18 °C

Наредбата за финансово подпомагане на спорта на публично обсъждане днес

След близо 2 часа ще започне публичното обсъждане на проекта за Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове в Асеновград, с която се регулират условията, по които те биха могли да получават пари от общината. Определени са и сроковете, в които могат да правят своите предложения пред местната администрация за всяка календарна година. Според проектонаредбата изборът на клубовете, които ще получат финансово подпомагане, ще е на база точкова система. По нея ще се оценяват постигнаните през предходната година резултати. Тези, които имат постижения в Държавния и Международния спортни календари, които са участвали и са се класирали на Олимпиади, Световни, Европейски, Балкански и Национални първенства, както и тези, които стимулират развитието на детско-юношеския спорт в общината, ще са с предимство. Чрез дирекциите "Хуманитарни дейности" и "Финанси и бюджет" общината да упражнява контрол върху изразходването на средства. За допустими разходи е посочено, че ще се признаят например билети до и от мястото на състезанието, фактури за храна /без алкохол и коктейли/, за наеми на спортно съоръжение или тренировъчен лагер, за спортна екипировка, за нощувки и т.н. Осребрени ще бъдат и фактурите за витамини и възстановителни средства, като изрично е подчертано, че те трябва да са от разрешените от Антидопинговата комисия. Клубовете, които използват парите не по предназначение, ще трябва да ги възстановят в пълен размер заедно с лихва, се казва още в документа. Получилите финансова помощ ще подлежат на контрол и проверка от общинския отдел за вътрешен одит. Мнозина са на мнение обаче, че въпреки че наредбата ще внесе все пак някакъв ясен регламент при финансирането на спортните клубове, тя изхвърля "зад борда" онези, които не са на толкова високо ниво и нямат впечатляващи постижения. Същевремено другите, чийто състезатели са показали високи резултати и висше спортно майсторство, ще получават двойно финансиране т.е. и от съответните спортни федерации, и от общината. Как ще реагират самите спортни деятели и всички онези, свързани или просто милеещи за спорта в Асеновград, ще разберем на днешното обсъждане, когато всички заинтересован ще могат публично да заявят мнение и позиция.

Дебатът ще започне в 15 ч. в зала 601 на община Асеновград.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
30 мар 2020
Последни новини