От х:

Днес в x:

И в Първомай ще има коледна украса

Започна поставянето на коледната украса пред сградата на общината.  И тази година за нея отговаря Атанас Кичуков, както е било и през предходните. Той сподели, че са се забавили защото общинската вишка е била ангажирана с местенето на стълбове на някои от ремонтираните улици.

Въпреки, че по света и в големите градове вече греят коледни елхи, в Първомай празничният дух още не се усеща. Малко са украсените магазини, по витрините още няма лампички и герлянди. Коледна украса до сега имаше само на един от хотелите.

Няма предвидено мероприятие по запалване светлините на елхата.  Довечера, заедно с уличното осветление трябва да заблестят и иглолистните дървета в градинките пред сградата на Общината.

Коледни спектакли се подготвят от читалищните дейци. На 21 декември от 16 часа в Пленарна зала, за децата от Първомай, Центърът за сценични изкуства ще представи спектакъла „Коледна репетиция“ с участието на вокални групи и танцови състави от училищата. Малките художници с ръководител Зорка Каразапрянова ще подредят своя изложба във фоайето.  Малчуганите ще посрещнат и Дядо Коледа. А от 18 часа за коледното настроение на възрастните ще се погрижат и самодейците от другите художествени колективи на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини