От х:

Днес в x:

Общината си спестила парите за хасковските инвалиди. Праща ги в други градове

Инвалидите потресоха Иван Панайотов с признанията за положение им

От началото на годината досега, хасковските инвалиди получили само 2 500 лв субсидия от общината. Обичайната субсидия за хората с увреждания е 7 хиляди лева, свидетелстват от хасковското дружество на инвалидите. Нещо повече, с решение на Общинският съвет от февруари, сумата за инвалидите била завишена от 7 на 15 хиляди лева, като допълнителните средства били заделени от съкращаване на сумите за издръжка на РСО Марица, предложени от кмета Георги Иванов.

Нищо от тези допълнителни пари не е стигнало до нуждаещите се, категорични бяха хората имали нещастието да се родят или сдобият с физически недъг. Същото е положението със съюзите на диабето болните и слепите, споделиха хора от там.

Десетки от дружеството на хасковските инвалиди дойдоха да изплачат болката си на среща с кандидата за кмет на Хасково от името на ГЕРБ, Иван Панайотов. Интересът бе голям, защото именно по предложение на съветническата група от ГЕРБ, субсидията за хасковските инвалиди бе увеличена. Освен от липса на пари, те се оплакаха и от пълната липса на цивилизовано отношение към тях от страна на администрацията. „В общината няма асансьор и условия един човек с увреждания да се качи на горните етажи“ възмутиха се хората. „Дадох пример, за грижа към инвалидите в Ивайловград. Знаете ли какво ми отговориха? Да отида там!“ потресена бе председателката на съюза Милка Костова.

Асансьор за инвалидите трябва да има. Това не е обещание. Това е задължение, което сме поели като страна – член на Европейския съюз”, отвърна Панайотов.

Обещавам ви европейско отношение на администрацията към вас. То трябва да бъде такова ако претендираме да сме цивилизовани хора, добави Иван Панайотов, възмутен от безочието на сегашната администрация.

Панайотов припомни и общо известният факт, че пари от фондовете на Европейския съюз, особено за хората с увреждания, има много. Но просто някой трябва да ги поиска, като напише проект. Което правят десетки НПО-та и общини. Не и Хасково обаче.

„Ние не само ще ги поискаме, но и ще вземем. Съвсем скоро ще се убедите сами в това”, категоричен бе Панайотов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини