От х:

Днес в x:

Уайнхаус умрялa след пир с алкохол и дрога

Певицата Ейми Уайнхаус бе намерена мъртва след предполагаем пир с алкохол и наркотици, съобщи в. "Мирър".

Тя бе на 27 години. Ейми, която години наред се бореше срещу пристрастяването си към хероина и алкохола, колабирала в дома си в Северен Лондон. Приятели незабавно повикали линейка, но певицата умряла преди пристигането й. Приятел заяви, че Ейми приела екстази.

Миналата нощ разстроеният й баща Мич Уайнхаус заяви: "Това е нереално, напълно съм съсипан." Той бе предсказал, че дъщеря му ще умре, ако не преустанови консумацията на алкохол и наркотици. "Връщам се у дома, трябва да съм до нея", допълни бащата на Ейми.

Миналата нощ полицията описа смъртта й като "необяснима". Певицата, която имаше света в краката си след излизането на изключително успешния й албум "Back to Black" през 2006 г. и спечели 5 награди "Грами", е участвала в редица пиянски запои в дома си. Миналата нощ полицията запечати жилището й, като десетина полицаи стояха пред него. 

Смъртта й шокира музикалния свят. В интернет заваляха съобщения от скърбящи по смъртта й фенове от целия свят.

"Не мога ди си поема дъх и непрестанно плача, е написала Кели Озбърн в Туитър. Загубих една от най-добрите си приятелки. Винаги ще те обичам и никога няма да те забравя." Марк Ронсън, продуцирал албума й "Back to Black", е написал в Туитър, че е чувствал Ейми като сродна душа, предаде Асошиейтед прес. Тя бе като моя сестра, това е един от най-тъжните дни в живота ми, уверява продуцентът.

Музикалната легенда Тони Бенет, който през март записа песента "Body And Soul" заедно с Уайнхаус в знаменитите студиа "Аби Роуд" в Лондон, я нарече невероятна певица. "Много съм натъжен, след като научих за кончината й, е написал Бенет в свое комюнике. Тя бе изключителен музикант и притежаваше рядко срещана интуиция като вокалистка. Огорчен съм от преждевременната й смърт."

Не липсват обаче и съобщения в критичен тон, предаде Ройтерс. Тъжно е, когато някой умре, но е трудно да изпитваш уважение към човек, който е пристрастен към наркотиците, независимо колко е талантлив, е написал фен. На тези съобщения фронтменът на групата "Мачпойнт 20", певецът и композитор Роб Томас е отвърнал: "Много хора заявяват това, защото смъртта на Ейми Уайнхаус не е изненадваща. Надявам се да са по-състрадателни към приятелите си."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини