От х:

Днес в x:

Iron Maiden по-големи отвсякога

Огромно количество озвучителна и осветителна техника, музикални инструменти, сценични декори, тонове кабели и всякaкви други джаджи, членовете на групата, мениджъри, асистенти, всякакъв антураж от екипа мило наречен “Killer Krew”, както и няколко доста симпатични стюардеси - Ed Force One е превърнат от най-обикновен Боинг 757 в летящ хевиметъл цирк.

„Трябват някъде около половин милион долара и можем да направим това с всеки 757” – казва Брус Дикинсън

Необикновеният талант на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън да пилотира самолет вече дотолкова се е превърнал в част от митологията на Maiden и е станал емблематичен за групата, колкото и талисманът Eddie, привързаността на Стийв Харис към футболния клуб на West Ham и гръмовното им звучене.

В момента Брус превозва цялата банда със специално приспособения за тях Боинг 757, наречен още Ed Force One. Те се придвижват така за някои локации по време на турнето, особено в Азиатската му част, преди завръщането на Maiden в Европа за участието в осем Sonisphere фестивала по целия континент. Той постоянно открива приликите между това да насочваш мощна машина в небето или огромна разлюляна тълпа по време на концерт.

„Странно, но и двете изискват висока степен на прецизност и уравновесеност. Трябва да си много спокоен и да не допускаш ситуацията да вземе контрол над теб „Казва той в интервю за Sunday Times. „Най-голямата разлика е, че когато си в Iron Maiden си насочен отвътре навън - носиш своята страст и емоция върху кожата си, така че всеки може да ги види. Когато си пилот е обратното – прибираш се отвън навътре, концентрираш се, притесняваш се за много неща. Да не пропускаме факта, че си завързан за най-опасния стол.”

Квалифициран като пилот в гражданската авиация през 1998 година, Брус използва всеки миг, в който не изпълнява задълженията си на хевиметъл звезда, да се рее в небето, превозвайки пътници за различни авиокомпании. На път за своята ваканция например, можете напълно случайно да се озовете в пилотиран от него самолет.

След края на турнето това лято Ed Force One се връща отново в услуга на гражданската авиация в Исландия Експрес, но ще остане гордо изрисуван с емблемите на Iron Maiden докато превозва пътници между Рейкявик и различни дестинации в Европа и САЩ.

А когато Брус престане да взривява различните сцени на Sonisphere в цяла Европа той ще поеме отново командването на Ed Force One за да продължи обиколката си, но този път в небето като пилот. Вероятно в униформа!!!

За да видите Iron Maiden като хедлайнери на Sonisphere Bulgaria 2011 купете билет от www.eventim.bg

IRON MAIDEN са хедлайнери на Sonisphere България 2011.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини