От х:

Днес в x:

Градоначалникът няма да връща пари на САПАРД

Хасан Азис с търговци

Няма да връщаме пари.Община Кърджали получи финансиране от Държавен фонд „Земеделие”,респективно Агенция САПАРД за Пазара на производителите. С тези средства се разплатихме. Другото е политическа игра с думи. Това заяви пред журналисти в Кърджали кметът Хасан Азис. Той изрази съмнение в думите на народният представител Цвета Караянчевна, че бившата шефка на фонд „Земеделие” Калина Илиева е дала на своя глава държавни пари, а не от европейската програма. Трябва да има виновни в държавата и твърде често това е община Кърджали и кмета Хасан Азис, подчерта градоначалникът

Той припомни спрените проекти от народната прдставителка Цвета Караянчева сред които Водното огледало и пречиствателните станциии водоснабядаване на Бойно. Нека Караянчева да посочи поне един проект в общината изпълнен с нейна помощ, призова кметът Хасан Азис. Според него депутатката изпитвала голямо желание общината и кърджалици да бъдат обременени с 4,5 млн.лева дълг, който да връщат на държавата.

 Градоначалникът съобщи, че след цялостното изплащане на 54 павилиона от Базара на производителите половин милион лева ще отидат за плащане на дълга за Пазара на производителите към банка „Алианац”. Още толкова ще постъпят и от продажбата на терена на бившата работническа автогара, където се намира се намират сергиите за промишлени стоки.

Пазарът на производителите ще се съживи с отварянето на Маказа. Вече има двама производители на маслини от Гърция. Очакваме голям наплив след отварянето на пътя защото пазаруването тук ще бъде изгодно за гръцките търговци, подчерта градоначалникът.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини