От х:

Днес в x:

Само 4 лева на човек за инфраструктура в Кърджалийско

Дора Христова

Причината за проблемите на общините в региона e окастрената държавна субсидия. Правителството прехвърля тежестта от трупания дефицит върху общините. 4 пъти по-малко са средствата за пътища за местната власт в страната от средствата дадени на министър Цветанов за подслушване. На гражданин се пада по 4 лева за инфраструктура, което прави 30 милиона. На силовия министър бяха предоставени 100 милиона, за да дебне гражданите.Това заяви за Кърджали бг вести общинския лидер на СДС в Кърджали Дора Христова.

Според нея сринат ли се общините,срутва  се и държавата. Това обаче не се разбирало от управляващите от ГЕРБ. Те заравяли като щрауса глава в пясъка за проблемите на местната власт.

СДС предлага ясен план за децентрализация, чрез повишаване на финансовата независимост на общините, подчерта Дора Христова. Тя смята,че трябва за се въведе второ изборно ниво на местното самоуправление.

Сините настояват от месеци за налагането на фискален борд. Внесли са предложения за изменения в Закона за устройство на държавния бюджет, но реакция от ГЕРБ няма.

Тежкото положение на общините ще се задълбочат с бюджета за 2011 г.,предложен от министър Дянков.Това е една от причините сините да отказват да подкрепят план-сметката за следващата година, подчертава Дора Христова.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини