От х:

Днес в x:

Елван Гюркаш в ръководството на Асоциацията на съветниците

Елван Гюркаш е избрана в Управителния съвет на новоучредената Национална асоциация на общинските съветници. Това съобщи самата тя от трибуната на местния парламент по време на днешната сесия. Учредители на организацията са общински съветници от ГЕРБ, БСП, НДСВ, ЛИДЕР, ДПС, ДРОМ, СДС, ДСБ, "Атака" и независими. Асоциацията ще представлява и защитава интересите на всеки български гражданин и обществото за ефективна местна власт.

Друга цел е да работи за превръщане на общинските съвети в центрове на местното самоуправление, като не допуска превръщането им в инструмент за прокарване на тяснопартийни, корпоративни и лобистки интереси. Новата организация ще работи за повишаване на професионализма на общинските съветници чрез създаване и развитие на система за тяхното обучение, както и ще защитава независимостта на местната власт от политически, икономически, религиозни и други посегателства.

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис поздрави общинската съветничка и подчерта, че от Кърджали вече имаме четирима представители на най-високо ниво в националните сдружения и асоциации, които са свързани с местното самоуправление. Самият той вече е втори мандат заместник-председател на НСОРБ, секретарят на общината Сезгин Бекир е също втори мандат в управителния съвет на Националната асоциация на секретарите на общини в България, а общинският съветник Ниязи Шекир е член на Управителния съвет на Националната асоциация на здравните работници.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини