От х:

Днес в x:

ДПС и ГЕРБ на нож заради уволнението в Джебел

ДПС обвини ГЕРБ в порочни практики при провеждането на конкурси за директори на общински училища. В декларация от името на Парламентарната група на ДПС Лютви Местан заяви, че има много силна тревога на ДПС и очакване - да бъде проявена политическа отговорност, "за да възпрете ваши ръководители на регионални служби, които във взаимодействие със съответните ресорни министри, провеждат една опасна политика на използване на назначения с цел да така да създадат гръбнака на политическа партия ГЕРБ във връзка с предстоящите президентски и местни избори". Местан посочи, че ръководители на ресорни служби използват това, за да създадат гръбнака на ГЕРБ за изборите и това е използване на държавни ресурси за политически цели.
„Искам да информирам пленарна зала и българската общественост за една порочна практика, която обезсмисля конкурсната политика обявяват се конкурси, които естествено биват спечелени от хора, които отговарят на критериите, определени от министъра”, обяви той. Спечелилите конкурса се назначават с договори за три месеца. „След изтичане на третия месец, ако си неудобен, ако през тези три месеца не си слушкал, договорът бива прекратен”, заяви той. Местан даде пример със случилото се в три кърджалийски села, чиито директори на училища, една от които Незаха Хасан  през тези три месеца са отказали да изпълняват политически поръчки – да подмени всички до прислужника и да назначи хора близки до ГЕРБ.
„Вземете мерки и не злоупотребявайте със социалната чувствителност. Хората от Джебел не се уплашиха от тоталирания режим, за да може да играете с чувствата им,каза той.

  Според  образователния министър Сергей Игнатов Незиха Хасан не е директор на училището в Джебел и освобождаването й е станало по правилата.

Учебният процес в СОУ „Христо Ботев" трябва да се нормализира и преподавателският колектив и учениците да  приемат временно назначения нов директор Шерифе Исмаил, съобщиха от министерството на образованието.

Емилия Владева, началник на регионалния инспекторат в Кърджали вчера също е разговаряла по проблема с министър Игнатов.

Децата от СОУ "Христо Ботев" в Джебел излязоха на протест в защита на своя директор Незиха Хасан в четвъртък.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини