От х:

Днес в x:

Провалиха протеста на хотелиерите, заради визитата на президента

Полицията  осуети протестът на хотелриери ,ресторантьори и собственици на вили от зоните за отдих в Енчец и Главатарци, които се бяха заканили да блокират пътя при Циганското дере в Кърджали. Служителите на реда изпълниха закона след като кметът на Кърджали Хасан Азис не разреши демонстрация в деня на визитата на президента Георги Първанов в Кърджали. В писмо до протестиращите градоначалникът дава разрешение тяхното недоволство да бъде изразено пред Културния дом на 27 октомври.

  Тази сутрин около тридесетина души се събраха в кв.”Боровец” до циганското дере. Коли на хотелите и туристическите къщи „Главатарски хан”,”Бейтула” и „Трифон Зарезан бяха на пътя”. За около пет минути автомобили запречиха движението по шосето за зоните за отдих. Униформени служители на реда обаче ги накараха да освободяат платното.

  Изпратихме до община Кърджали писмо, в което искаме пътят да се оправи защото убива туризма в зоните за отдих. Шосето е дупка до дупка. Идва зима, а това значи колите да пропадат в дълбоките ями.Само един от пет автобуса с туристи пристигащ в Кърджали се качва заради лошия път до Енчец и Главатарци. Това заяви водачът на протеста, хотелиерът Георги Башков

Той посочи като причина за лошото състояние на пътя течът на петейна вода от магистралния водопровод на Кърджали. За 8 години не се намери ръководител, който да спре този теч, подчерта Башков. Никоя от институциите в града не се ангажирала с ремонта.

 Башков обвини градоначалника, че е провалил протестта. Недоволнитее са поискали разрешение от общината на 4 октомври. Отрицателният отговор от кмет дошъл едва на 19 октомври,ден преди блокадата. Отново ще пратим писмо и ще поискаме да ни се разреши да протестираме на Циганското дере, зарече се Башков.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини