От х:

Днес в x:

Разбиха цехове за шиене на маркови анцузи-менте

Разбиха цехове за  нелегално производство на маркови спортни стоки в Черноочене и Комунига. Акцията е на Главна дирекция  за борба с организираната престъпност и звеното й в Кърджали. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Спортните артикули  носели етикети на запазени известни търговски марки. Предотвратените щети за икономиката са за над 100 хил. лв. Акцията в защита на интелектуалната собственост е проведена вчера по сигнал за неправомерно ползване на запазените марки без знанието на правопритежателите. Служители от териториалното звено „БОП” и полицаи от Областна дирекция на МВР извършиха проверки в кърджалийските села Черноочене и Комунига. Там в два шивашки цеха, собственост на една фирма, полицейските служители заварили работниците да произвеждат нередовните стоки. В хода на проверката е открита и готова продукция, опакована за реализация в търговската мрежа. Незаконно произведените спортни облекла с логото на известни търговски марки са основно клинове и анцузи -горни и долни части, с етикети на „Найк”, „Адидас”, „Рийбок” и „Пума”, общо около 550.

Сред намереното от служителите на МВР в двата цеха са и 13 ролки текстилни етикети на четирите най-популярни марки за спортни стоки, а също и 3 пакети хартиени етикети и ципове с лого. Нелегалните стоки и аксесоари са иззети с протокол.

По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини