От х:

Днес в x:

Учени дават идеи на Кърджали. Преглед на регионалния печат

185 учени дават идеи на Кърджали, съобщава от първата си страница всекидневникът „Нов живот”.Представители на 61 изследователски института от България и чужбина свика Съюзът на учените вчера.

Събарят незаконни пристройки в кв.”Възрожденци” на областния град е другата водеща тема. Бутат незаконните гаражи на собственици на апартаменти в бл.26.

Токсична заплаха дебне и България,пише още „Нов живот”,като прави преглед на авариите с хвостохранилища в страната.

 Темата за мащабната научна конференция е водеща и във всекидневника „Арда нюз”.Вестникът отбелязва, че светила на българската научна мисъл са разисквали връзката общество-наука.

Само 25 на сто от фирмите в Кърджалийско са пререгистрирани в момента в окръжния съд. Крайният срок е до 31 декември т.г.  Очакват се опашки,пише още „Арда нюз”.

София прави онлайн сватби по примера на Кърджали,пише още вестникът.

Чистачка опази имота си от багери…само 4 часа е водещото заглавие на вестник „Родопи 24х7”.Медията се спира на акцията по разрушаване на пристройка в кв.Възрожденци.

  Над 200  родопчани работят като „мулета” в контрабандните канали на турски цигари, които преминават през Кърджали и Хасково, съобщава още „Родопи 24х7”. Нашенци пренасяли стоката от един град в друг, за което получавали възнаграждение.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини