От х:

Днес в x:

За шести път "Широка лъка пее, свири и танцува"

Смолянското село Широка лъка се готви да посрещне млади певци, музиканти и танцьори, които са се записали за участие в Националния фолклорен конкурс "Широка лъка пее, свири и танцува". Той ще се проведе на 1 и 2 юни, а организатор е Националното училище за фолклорни изкуства "Широка лъка".
Конкурсът се провежда за шеста поредна година и събира млади таланти от цялата страна. Участниците са десетки. "Над двеста заявки има за народно пеене, за гайда - около 40, за гъдулка - 20, за кавал - 15 и за българските танци над десет състава са тези, които ще искат да участват в конкурса "Широка лъка пее, свири и танцува" и се надявам отново Широка лъка да приеме талантливите деца на България", каза директорът на НУФИ Стоянка Тенова.
Конкурсната програма ще е в два дни - на 1 юни ще се представят българските танци и народните инструменти, а на 2 юни ще е народното пеене. Отворената категория "С песните на" този път е свързана с големия изпълнител Георги Чилингиров. От Националното училище за фолклорни изкуства очакват сред участниците да има техни бъдещи възпитаници.
"Създаването на Националния конкурс "Широка лъка пее, свири и танцува" беше именно с тази цел, да можем да покажем прекрасната материална база, с която разполага училището. Хората, родителите и талантливите деца, които ще кандидатстват да могат да се докоснат до атмосферата на нашето училище и така те да направят своя информиран избор и да кандидатстват", допълни Тенова.
Приемането на документите на бъдещите ученици в НУФИ "Широка лъка" ще започне от 17 юни.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини