От х:

Днес в x:

Мария Габриел: Проявяваме разбиране към вътрешнополитически ситуации, но България ще си отстоява извоюваното по отношение на Шенген

Продължаваме да отстояваме нашата позиция, че проявяваме разбиране към вътрешнополитически ситуации, но България ще е тази, която ще си отстоява извоюваното с много труд, усилия и резултати. Това каза вицепремиерът и външен министър Мария Габриел по темата Шенген пред журналисти преди да участва в парламентарната комисия по външна политика.

Габриел подчерта, че нищо не е договорено, докато всичко не е договорено. Това, което е важно за България, е още веднъж да отстоим позицията си, че България е заслужила своето членство в Шенген. Габриел се позова на последния доклад на Европейската комисия от 18 октомври, в който се казва, че страната ни има ключова роля за опазване на външните граници и разполага със силна система за управление на границите. След този доклад имаше успешна мисия през ноември, посочи Габриел.

Вицепремиерът заяви, че преговорите вървят паралелно и с Нидерлания, и с Австрия. Тя подчерта, че са важни и позициите на останалите държави членки. Мария Габриел благодари на Испанското председателство, че държи темата за Шенген високо в дневния ред.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини