От х:

Днес в x:

Bloomberg: Доналд Тръмп забогатял с 500 милиона долара след напускането на Белия дом

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп увеличи нетното си състояние от 2,6 милиарда долара на 3,1 милиарда долара за две години, главно благодарение на недвижимите имоти.

Според Bloomberg бизнесът на Тръмп е показал устойчивост въпреки трудната ситуация на пазара на недвижими имоти. Състоянието му беше подкрепено от два от най-известните имоти във Флорида, Mar-a-Lago и Doral Resort, и той продаде хотел във Вашингтон, окръг Колумбия, за който получи пари в брой.

Доналд Тръмп беше 45-ият президент на Съединените щати от януари 2017 г. до януари 2021 г. През 2020 г. той отново участва в президентската надпревара, но загуби от сегашния държавен глава Джо Байдън.

През 2024 г. Доналд Тръмп възнамерява отново да се кандидатира за президент.

През настоящата година срещу него са повдигнати много обвинения. Сред тях са участие в заговора, който в крайна сметка доведе до щурма на Капитолия през януари 2021 г.; заговор за отмяна на изборните резултати от 2020 г. в щата Джорджия; съхранение на секретни документи в Мар-а-Лаго; но и подправяне на финансови документи, свързани с неговата имотна империя.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини