От х:

Днес в x:

Повдигнаха обвинение на кмета на Генерал Тошево. БСП го издига за трети мандат

Арестуваният вчера по искане на Европейската прокуратура кмет на Генерал Тошево Валентин Димитров ще бъде издигнат от БСП за трети кметски мандат, независимо, че днес му бе повдигнато обвинение.

От "Позитано" 20 коментираха, че приемат ареста на Димитров за "политическа поръчка преди местните избори", без да уточняват чия е тя.

"На територията на общината се преплитат много апетити. Валентин Димитров нееднократно защитаваше интересите на жителите на Генерал Тошево и стана неудобен за определени кръгове. Очакваме обективно разследване. Сигурни сме в неговата невинност. Заставаме зад него", се казва в съобщение на червената централа до медиите.

Валентин Димитров е подозиран зa злoyпoтpeбa cъc cyбcидии в paзмep нa 169 000 евро. Съмненията са, че е пpeдcтaвял нeвяpнa инфopмaция зa изпълнeниe нa peмoнти, ĸoитo нe ca пpиĸлючили в ycтaнoвeния cpoĸ. 

Днес той бе пуснат под гаранция от 10 000 лв. и му е повдигнато обвинение.

Самият Валентин Димитров отказа да съобщи за какво е то. Според адвоката му Милен Янков става дума за подаване на неверни сведения пред сертифициращ орган и за получаване на средства от европейските фондове въз основа на такива неверни сведения.

"Повдигнаха ми обвинения, освободиха ме. Това е. Парична гаранция, която ще обсъдим с адвоката, това е наше право - 10 000 лв. Пак искам да кажа - спокоен съм, вярвам на тези хора, те вярват на мен. Винаги съм работил за хората на община Генерал Тошево. Всеки може да отправя каквито обвинения си иска", заяви Димитров след разпита в следствената служба.

"Обвинението е, казано най-общо, за подаване на неверни сведения пред сертифициращ орган и за получаване на средства от европейските фондове въз основа на такива неверни сведения. Нещо, с което с г-н Димитров не сме особено съгласни, но няма да коментираме в подробности. Не иде реч за присвояване. Това е друго престъпление", обясни защитникът му Милен Янков, цитиран от БНТ.

Янков допълни, че все още не са им представени материалите, събрани от разследването, очакват прокурор да ги запознае.

"Господин Димитров няма повдигнато друго обвинение, той е единственият привлечен. Към момента той остава кмет, тъй като няма наложена друга мярка. Когато му дойде времето, ще представим доказателства и ще съдействаме на разследващите", коментира още адвокатът, цитиран от БТА.

Докато течеше изслушването на кмета, в негова подкрепа се стекоха стотици жители на Генерал Тошево и селата от общината. Те определиха Валентин Димитров като най-почтения кмет на общината досега.

Преди да бъде въведен в следствената служба Димитров излезе пред събралите се хора, които го посрещната с аплодисменти и викове "Свобода" и "Браво, Вальо". Кметът коментира, че заради хората си струва да се бори. Малко по-късно той им благодари с поклон.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини