От х:

Днес в x:

Учениците от "Майстора" с концерт "Нашето училище-нашите таланти"

Изображение 1 от 6

    След няколкогодишно прекъсване, учениците от СУ „Владимир Димитров – Майстора“ се завърнаха на голямата сцена в Дома на културата със своя заключителен концерт на талантите под надслов „Нашето училище – нашите таланти“. Гости на събитието бяха г-жа Ширин Сюлейман – директор на Дирекция хуманитарни дейности, експерти от Регионално управление на образованието – Кърджали, бивши учители и възпитаници на училището, родители и приятели.

    Във фоайето на Дома на културата гостите имаха възможността да се насладят на рисунките и изделията по приложно изкуство и дърворезба на учениците.

    Директорът на училището, г-жа Маргарита Башлиева-Панова, приветства с добре дошли гостите на концерта като подчерта, че най-ценното богатство на училището е самобитният талант на децата, уникалната смесица от музика и изкуство. Основната цел е откриване в най-ранна възраст, насърчаване, развитие и усъвършенстване на талантите на учениците в сферата на музиката, изобразителното, приложното и танцовото изкуство.

    Училището разполага с отлично подготвени преподаватели и много добра осъвременена база за провеждане на часовете по изкуства – 4 кабинета по музика за провеждане на индивидуалните часове с учениците, зала за танци, кабинети по дърворезба, изобразително и приложно изкуство. В проект са изграждането на два STEАM кабинета и звукозаписно студио.

    В продължение на два часа гостите се потопиха в магията на музиката, танците и театралното изкуство с изпълненията на учениците от класа по пиано на г-жа Светозара Андреева, класа по китара на г-жа Надка Краева и възпитаниците на г-жа Мария Белева. Танцовото изкуство бе представено от групите за народни и съвременни танци с ръководители Гинка Кирчева и Кристина Кьосева и ученици от начален етап.

    Актьорите от театрално студио с ръководител Милена Узунова демонстрираха своите актьорски умения. С бурни аплодисменти бяха съпроводени изпълненията на Кайра Мартинова от II а клас – носител на 2 сребърни и 3 бронзови медала от национални състезания по аеробика и Харун Сафет от I а клас за лунната походка на Майкъл Джексън. Бурни аплодисменти предизвика хороводната китка на Вокална група „Родопчанче“ – носител на златни, сребърни и бронзови медали от национални фолклорни състезания и нейният ръководител г-н Камен Арсов.

    Спектакълът завърши с изпълнение на химна на училището от всички участници.

    Към талантите на училището и организаторите на концерта бяха поднесени поздравителен адрес от г-жа Ширин Сюлейман и цветя от доц. д-р инж. Хасан Азис – кмет на Община Кърджали. Благодарствени думи отправи и директорът на училището г-жа Маргарита Башлиева-Панова с обещание концертите от този тип да станат ежегодна традиция.

    Диляна Митова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини