От х:

Днес в x:

Три автомобила се нанизаха в Кърджали, заради неспазена дистанция

Катастрофа без пострадали с участието на три автомобила е станала в Кърджали на 21 април около 21 часа. Вследствие на нарушена дистанция 26-годишен водач на „Мерцедес“ блъснал спрял пред него „Опел“, който се задвижил и ударил лек автомобил „Тойота“. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Две нерегистрирани моторни превозни средства са били установени при специализирана операция на територията на РУ-Момчилград. При извършени проверки на два леки автомобила „Ауди“ се оказало, че са с прекратени регистрации на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидни застраховки „Гражданска отговорност“. По случая са започнати проверки с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

          Три бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали, Момчилград и Кирково за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. 2,42 промила отчел тестът на 43-годишен водач на „Фолксваген“, който бил проверен на 22 април в село Бенковски. Полицейски служители спрели в Момчилград същия ден малко преди 19 часа „Фиат“ , управляван от 52-годишен. Направеният тест за алкохол отчел 1,66 промила. В Кърджали на 21 април около 23,30 часа била извършена проверка на 24-годишен водач на товарен „Волво“. Тестът за алкохол с техническо средство отчел 1,24 промила. Водачите са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления. Работата по случаите продължават разследващи полицаи.

         1184 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта за периода от 17 април до 23 април с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол на водачите за спазване на скоростните режими, правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества. 854 са констатираните нарушения, от които 643 са заснетите клипове за превишена скорост и за тях ще бъдат издадени електронни фишове. За други нарушения на ЗДвП са съставени 32 акта и 179 фиша.

         Незаконен превоз на животни са установили полицейски служители от РУ-Кърджали в хода на специализирана операция. На 23 април около 17 часа в града за проверка бил спрян товарен „Мерцедес“, управляван от 50-годишен. Водачът не представил необходимите документи за превозваните три домашни животни. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните са съставили акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини