От х:

Днес в x:

Чисто ново Хасково за 10 млн. Готвят пълен монопол на тока. Преглед на регионалния печат

„Вежди се изгуби в Александрово“ е челното заглавие в „Новинар Юг“. Министърът на културата Вежди Рашидов се изгубил в бюрократичната мъгла около новия музей. В писмо до общината Вежди настоявал местната власт да не пречи на въвеждането на обекта в експлоатация. Местната власт не само не пречи, но дори рискува нарушаването на закона, само и само проекта да се осъществи, пояснява ежедневникът. И дава пример-кметът Георги Иванов подписал разрешително за строителство на обекта при условие че земята е държавна собственост. Това е незаконно, но иначе няма как да вземем парите на японците. 2.5 млн лева. За толкова пари си струва малко риск.

„Грабеж в ракиен казан, жертвата припада“ Ракиен казан край хасковския квартал Куба бил обран снощи. Нападението било съпроводено с лек побой над намираща се там жена. Бил задигнал портфейл за 200 лв. Малко по късно крадецът бил хванат.

„С 10 млн лева от ЕС-чисто ново Хасково“ Сума ти детски площадки, алеи и паркове ще бъдат построени при усвояването на 10-те милиона от Европейския съюз. До март-април следващата година ще бъдат приключени обществените поръчки и ще започне строителсктвото. До 2 години градът ще светне. Само един пример-в парк Кенана ще бъдат построени, 5.5 километра маршрути за велосипедисти!!! Пълен контраст със настоящото положение на алеите, илюстрирано със снимка на страница първа.

За контраст, водата поскъпва с 10 стотинки с ДДС. Вече пием вода за 2.32. Каналната вода и гравитачната запазват стойността си. Скача само питейната при това с 8-стотинки. Напълно адекватно на оскъпяването на тока, оправдават се от ВиК.

„Борис Георгиев осъден-присвоил 64 бона от Ерато“ съдебните дела на фирмата срещу нейни бивши служители и журналисти са живо интересни за вестник Новинар Юг. Очакваме на страниците му да се появят и разписанието за фирмените купони на Ерато, както и друга полезна информация.

„3063 инвалиди в Хасковско са кандидати за безплатни винетки“ Бройката у учудващо голяма, както обикновено става ако има някакъв келепир. Ако имаше изгода да сме извънземни, зелените човечета щяха да направят своя партия в Хасково.

„Готвят пълен монопол на тока“ информира вестник „Хасковска Марица“ във заглавие над главата. Спрягат ЕВН за евентуален купувач на държавните предприятия за електропренос.

„Старша сестра от дом „Майка и дете“ поема социалнитие?“ Питанката отзад не е случайна. Тя дава заявка за нова информация по темата. Защото ако това стане факт, вестникът ще пише-“както само ние първи и Единствени писахме...“ Ако пък се окаже че не е вярно, то ще последва друга статия когато назначението стане факт. Иначе дано някой го интересува че Грета Иванова от дома за медико социални грижи, си подала документите за овакантения пост шеф на социалното в Хасково. Със сигурност самата Грета се интересува.

„15 хиляди лева глоба за работа без трудов договор.“ Новината от пръва страница, касае една санкция която вече ще направи 1 година откакто е въведена.

„Детските добавки дойдоха“ След двудневно забавяне, социалните най-накрая преведоха парите за помощи. Както сполучливо се изразиха наши читатели във форума, трябваше медиите да се заровят дълбоко в проблема, за да се разреши. Иначе ако бъдат слушани, чиновниците от социалното ще ни убедят че и забавянето на парите е станало поради добри намерения.

Това бе накратко по интересното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини