От х:

Днес в x:

Учителите, директорите и родителите от Хасковска област се запознават с платформата „Дигитална раница“

Изображение 1 от 6

    Директорите и учителите от училищата в Хасковска област ще бъдат запознати  днес и утре с подробностите по работата на електронната платформа „Дигитална раница“. Тя представлява обединяваща платформа за услугите в образованието, които ще могат да се ползват онлайн от учители, ученици и техните родители. Разработката на МОН  е на „Образование за утрешния ден“, финансирана от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. 

    Организатори по места са Регионалните управления по образованието.

    В днешното представяне участват директори и учители, а в утрешния ден могат да присъстват и родителите, които имат желание да се запознаят от първо лице с платформата, посочи началникът на РУО-Хасково Веселина Павлитова.

     „Дигитална раница“ е безплатна зона  за ползване и осигурява достъп до електронни уроци за ученици от 1 до 12 клас. Учителите също ще могат да подготвят дигитално съдържание и да публикуват в платформата, след експертно одобрение на презентациите им. Това ще осигури разнообразие по различните теми, както ще даде възможност и за споделен опит през различните методологии, които учителите прилагат в преподаването си, посочи старши експертът по информационно подсигуряване в РУО-Хасково Али Байрямали, който е ръководител на информационните дни по проекта за региона на Хасково. Децата ще могат да учат онлайн, но също така в платформата да получават и домашните си. 

     „Дигитална раница“ ще служи и като информационен портал за родителите. Чрез нея те ще могат, освен да се запознават с учебното съдържание, което се преподава в съответния клас на детето им, така и да проследяват оценките му, бележките, които учители дава по обучението му, като и да получават актуална информация за и задачите за самостоятелна работа.

    Идеята на „Дигитална раница“ е именно всичко да бъде събрано и систематизирано на едно място, а също и повишаване качеството на обучението чрез използване на съвременните технологии, допълни  Али Байрямали.

    Достъпът до нея се осъществява на адрес https://edu.mon.bg/ чрез националните образователни акаунти на ученика и учителя в @edu.mon.bg или регистрацията на родителя в Национална електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО).

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Па
      Парчеви4
      40 -13
      13:22, 8 фев 2023
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Уч
      Учителчици
      24 -15
      14:38, 8 фев 2023
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 3
      Ба
      баг Танас-общественик
      65 -6
      14:47, 8 фев 2023
      Някой в МОН е опънал евро средства и сега ще задължават децата, учителите, че и родителите им да киснат пред монитори и лаптопи! Вместо да спортуват повече и да се движат те ще киснат с часове и ще се взират в новото начинание, така наречената дигитална раница! И после защо ни били болни, късогледи, кривогледи и недоразвити децата ни! Болни са от обездвижване до побъркване от подобни платформи!
    • 4
      По
      Политолог
      34 -7
      16:11, 8 фев 2023
      За Павлитова ми хареса коментара! Нормално е тя е пенсионерка вече!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини