От х:

Днес в x:

По бързи производства на Районна прокуратура - Кърджали за едни ден са осъдени 4 палестински граждани за незаконно влизане през границата на страната

По бързи производства на Районна прокуратура-Кърджали са осъдени А.А., на 39 г., А.А., на 31 г., И.М., на 23 г., и З.А., на 27 г. Те са признати за виновни за това, че противозаконно са влезли в страната ни от Република Гърция - престъпление по чл. 279, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Крумовград е наложил на четиримата наказание от по 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от 3 години и глоба в размер на 100 лв. на всеки от тях.

Районен съд-Крумовград е наложил наказание и на К.П., на 34 г., български гражданин, от 10 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от 3 години и глоба в размера на 3500 лв. Той е осъден за това, че подпомогнал чрез осигуряване на транспорт на четирима палестински граждани да преминат през границата на страната в нарушение на закона, с цел да набави за себе си имотна облага - престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5 във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 04.09.2022 г. около 6,20 часа в с. Голямо Каменяне, обл. Кърджали,  са заловени 5 лица. При извършената проверка от служители на Гранично полицейско управление, гр. Крумовград, е установено, че четирима от тях са палестинци, всички мъже,  преминали "зелена" граница в района на с. Аврен, обл. Кърджали. Те пътували в лек автомобил, управляван от българския граждани К.П., в района на с. Голямо Каменяне.  

Наказанията са наложени на 04.09.2022 г. след споразумения, одобрено от Районен съд-Крумовград.

Определенията на съда са окончателни. 

5 септември 2022 г.

Боряна Димитрова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини