От х:

Днес в x:

Най-ниска безработица в региона в Хасково и Димитровград

Хасковска област запазва 13-ата си позиция по ниво на безработица сред 28-те региона на страната от месец май и през месец юни. Равнището на регистрираните като безработни през 6-тия месец на годината в региона е 5,2 % и е над средното ниво за страната, което за юни се отчита на 4,2 %.

Добрата новина е, че през миналия месец безработните в региона на намаляват с близо процент спрямо същия период на миналата година, информира директорът на Регионалната служба по заетостта Янко Дуков.

Към 30-ти юни броят на регистрираните безработни в областта е 5 352 души. И това е леко увеличение на хората без работа спрямо предходния месец. Новорегистрираните са предимно от сектора на услугите, и индустрията. През изтеклия месец работа са започнали 2 701 лица. Чрез посредничеството на Бюрата по труда в региона са консултирани за правата им да работят на територията на страната 69 украински граждани и 101 работодатели, които имат възможност да им предоставят заетост. В крайна сметка наетите на работа украинци, след помощта, получени от трудовите посредници, са девет.

Според статистиката през юни най-ниското ниво на безработица в региона се поддържа в общините Хасково- 3,8 % и Димитровград-3,9, а най-високото е отчетено отново за община Ивайловград-13,9 %.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Мале мале
    9 0
    12:51, 27 юли 2022
    Официалната ставка е на записаните в бюрото по труда безработни които вземат някой лев от държавата.Другите никой никъде не ги води като статистика аз мисля че е поне 30 процента
    • Не
      НЕПУКИСТА
      0 0
      09:36, 28 юли 2022
      Отказват помощи за отопление при надвишен доход, създаване на фирма И без регистрация в БТ
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини