От х:

Днес в x:

Конкурс за 20 войнишки длъжности в Хасково

20 войнишки длъжности са обявени за хасковското военно формирование, съобщиха от Министерството на отбраната.

Със заповед на командира на Сухопътните войски са обявени общо 265 войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и чужбина. Те са в гарнизоните София, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Карлово, Казанлък, Плевен, Шумен и Мусачево. 

Срокът за подаване на документите чрез структурите на Централното военно окръжие е до 26 август. 

Конкурсът включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване. Съгласно Закона за резерва на въоръжените сили, при равен бал на по-предно място се класира кандидат, подписал договор за служба в доброволния резерв. Конкурсите ще се проведат по график във военните формирования от 8 до 21 декември.

Кандидатите за войници, спечелили конкурса, се приемат, ако към датата на приемането не са навършили 40 (41 или 44) години, в зависимост от това дали вече са изпълнявали военна служба.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    То
    Топалов
    5 -1
    12:47, 9 юли 2022
    А защо не обявяват конкурс за полицаи ? Има много свободни места а не пускат конкурси а после казват че нямало хора в полицията които да работят на терен .....
  • 2
    Ки
    Киро
    7 -1
    13:22, 9 юли 2022
    Дълго време ще търсят военни,ама за 900 лв, няма кой да се върже!
  • 3
    Еф
    Ефрейтор Старшинов
    4 -3
    18:21, 9 юли 2022
    Кашици търсят ли. Имам 26 месеца служба като такъв. Бил съм автоматчик, картечар и гранатометчик с РПГ-7. Това е най продавания противотанков гранатомет в света. Стрелял съм с истински гранати, не учебни. Подготвен съм и имам желание. Сутрин за закуска ще искам чай от загорена захар и бучка сиренце, но истинско без палмово масло. За обед ще искам супа топчета, пиле с картофи и ушаф. За вечеря фасул и грис халва. Когато сме на учения ще искам обезателно сухари, свински пастет, русенско варено и скумрия в собствен сос. В Украйна да не ме изпращат да помагам на Володомур Зеленски, защото съм научен видя ли фашист веднага да го застрелвам. По добре да ме направят артелчик в някое поделение. Сутрин да отивам с каруцата за хляб и продукти , а на обед в кухнята заедно с готвача да нагъвам пържоли, докато бойците облизват пилешките кокалчета.
  • 4
    ЕМ
    Е ми...
    1 0
    13:06, 10 юли 2022
    Като няма желаещи сред младите след известно време възрастта за приемане ще я вдигнат сигурно на 50 60 години.
Последни новини