От х:

Днес в x:

ОДМВР - Смолян отбеляза 29 юни - Ден на безопасността на движение по пътищата

Изображение 1 от 6
    В двора на Шесто ОУ „Иван Вазов“ в Смолян служители от „Пътна полиция“ и инспектор от „Детска педагогическа стая“ проведоха превантивна беседа във връзка с безопасността на движението със седмокласници от училището. Учениците и учителският колектив ентусиазирано посрещнаха полицейските служители със собственоръчно изработени плакат с надпис: „На пътя Животът е с предимство“. Направена беше и демонстрация на оборудването в патрулния автомобил, като безспорно най-голям интерес предизвика мобилната камера. С пожелание за безопасно лято и ваканция дворът на училището беше огласен от сирената на полицейския автомобил. 
    Малко по-късно на възлово кръстовище на бул. „България” в областния град, се проведе полицейска акция с превантивен характер. Помощ в действията на пътните полицаи оказваха ученици от IX клас на Езикова гимназия „Иван Вазов“-Смолян. Те стриктно следяха дали се допускат нарушения от участниците в движението и им предоставяха информационни материали с послания - „Да бъдем внимателни и толерантни на пътя” и да знаем, че „Шофирането е отговорност“. Към раздаваните брошури децата прилагаха закачлива изненада – балони с нарисувани детски усмивки с тях те апелираха водачите да спазват правилата за движение, за да не бъде помрачена никоя детска усмивка.
    Една от причините за избор на датата 29 юни да бъде Ден на безопасността на движение по пътищата е, че това е началото на лятната ваканция за децата и предстоящите летни месеци с натоварен трафик. Целта е да се акцентира вниманието на обществото към безопасността на движението по пътищата. 
    От началото на годината до днес – 29 юни,  на територията на ОДМВР Смолян са настъпили общо 137 пътно-транспортни произшествия, от които 33 са тежки, с 2 загинали и 36 ранени граждани. 
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини