От х:

Днес в x:

Национали по борба се реваншират за резил на световно

Схватките бяха ожесточени

Националните състезатели по борба Божидар Бояджиев и Димитър Кумчев измиха срама от слабото си представяне на световното първенство в Копенхаген, Дания, на народните борби в Симеоновград. Двамата професионалисти мериха сили с местни ентусиасти на традиционните надборвания, организирани от председателя на местния клуб Росен Бонев, който по съвместителство е и общински съветник. Бояджиев и Кумчев срещнаха доста зор с по-леки и далеч не толкова обучени народни борци ,които ги затрудниха с ентусиазма си. Това даде и отговор на провала в Копенхаген, защото там срещу нашите освен ентусиазъм, имаше и умения.

В Симеоновград все пак двамата възпитаници на Симеон Щерев стигнаха до финалната схватка при най-тежките, където след оспорвана схватка Бояджиев победи с туш. Победителят взе 70-килограмова овца ,осигурена от местната община. Доста по интересно бе при 65-килограмовите, където участваха над 50 борци от Симеоновград, Харманли, Пловдив, Гълъбово и Асеновград. След яки суплеси, първото място спечели с туш Тихомир Кирев от Гълъбово. От коронния му номер-раменно вдигане, придружено с тръшване на плешки, пострада местната надежда Метин Метин, който дълго оспорваше резултата. Съдиите обаче, раздадоха няколко шамара и успокоиха страстите. Още по-интересно бе при децата до 35 кила и при жените. Там симеоновградчанката Ива Росенова победи на финала многократната държавна шампионка Дженан Фахри. По-интересна обаче, бе полуфиналната и схватка. В нея Росенова пребори мускули с националната шампионка по борба и бокс Симона Пенкова. Въпреки, че отнесе няколко крошета, Ива смачка съперничката си с туш и даде отговор на въпроса кои са по добри- боксьорите или борците.

Бояджиев и Кумчев измиха резила от провала на световното
Борбите в Симеоновград предложиха много куриози

В трите категории победителите получиха овци. Плюс парични премии, които за първите бяха 100, за вторите-70, за третите-50 лв. От повече от десет години борбата в Симеоновград се крепи единствено върху председателя на местния клуб Росен Бонев. Днес той получи поздравителен адрес от двукратния олимпийски шампион Боян Радев и извинение от Христо Бонев. Последният останал в Пловдив ,за да стиска палци на родния "Локо" ПД срещу Левски в мач от футболното първенство. Специален гост на надборванията в Симеоновград бе генералният секретар на Българската федерация по борба Тошо Тодоров.

Ива Росенова и Симона Пенкова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини