От х:

Днес в x:

Кметът на Забърдо получи наградата си за реклама на България на официална церемония днес в София

Изображение 1 от 2

    Всеки служител на реда от страната, който гостува на Забърдо, ще получава специална благодарствена грамота за достойната му професия от името на селото. Това обяви пред медиите днес в столицата кметът на чепеларското село Валентин Черпоков. Селският управник иска да създаде и оригинална статуя, прославяща реда и сигурността, в почит към всички полицаи, които са отстоявали и отстояват реда и законността в държавата.
    Черпоков обяви поредната си инициатива след награждаването си от „Дестинация България” днес, на официална церемония в София. Спецовете в туризма се удивили как селски кмет се е превърнал в негласен световен посланик на България. Впечатлени са от това, че кметът на Забърдо години наред кани и посреща посланици на десетки държави у нас от всички континенти, както и на оригиналната реклама на страната ни с песните на състава на Евробабите от селото. За дългогодишната си кауза Черпоков днес получи грамота и признание, с което Кметство Забърдо е отличено за утвърждаване на България като целогодишна туристическа дестинация.
    Черпоков е известен със създадените от него редица атракции в района на Забърдо, сред които е и холивудския надпис „Добре дошли в Забърдо“ и старобългарската юрта в центъра на селото. Забърдо е в непосредствена близост до природния феномен Чудните мостове. „Хиляди туристи минават покрай селото към Чудните мостове, но години наред никой не стъпваше в Забърдо, сега с атракциите хората знаят за Забърдо и го посещават. Искам за всички в Забърдо да има работа в селото. Само с развитие на туризма ще го постигнем“, казва Черпоков.
    Идеята за монумент в почит на реда и закона му хрумнала покрай ежегодните курбани против катастрофи по пътищата, които кметът на Забърдо организира. Той ще търси скулптор, който да направи заданието, както направи и със скулптурата на гостоприемството, която е на главния път Смолян – Пловдив, при разклона на Забърдо. „Без ред и сигурност никой няма да се чувства защитен, не си даваме сметка колко разчитаме на полицаите реално, без тях никой няма да живее нормално. Те са ни ежедневната ваксина против стрес, защото са на първа линия винаги. Затова трябва да им отдадем почитта и уважението, което заслужават“, каза Черпоков.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини