От х:

Днес в x:

Отпушват шахти и разчистват наноси по хасковски улици след дъжда

Изображение 1 от 6

    След продължителните валежи от дъжд служители на общинското предприятие „Екопрогрес“ отново започнаха отпушване на затлачени улични шахти и разчистване на наноси по хасковски улици.

    Тази сутрин десетина работници отпушваха шахтите от двете страни на булевард „България“ в участъка между Зеленчуковия пазар и пазара за дрехи. От отводните съоръжения бяха извадени купове пръст и листа. На места се беше задържала вода и се налагаше служителите да отпушват шахтите с прътове.

    Припомняме, че шахтите в града са почиствани многократно и преди дъжда.

    По същото време друга бригада разчистваше пясък на кръстовището на булевард „Никола Радев“ и улица „Зеленика“, в края на хасковския квартал „Бадема“. Там обикновено се получават наноси след обилни валежи.

    От Областна администрация в Хасково съобщиха, че след продължителния дъжд от последните дни, днес навсякъде обстановката е спокойна, няма сигнали за наводнения, няма непроходими пътища, нивата на реките спадат.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Се
      Сетила се Мара да се побара
      22 -3
      10:15, 13 яну 2021
      След дъжд качулка
      • Пу
        Путер
        11 -4
        10:34, 13 яну 2021
        Буквално
      • Ка
        Казвам
        1 0
        18:46, 14 яну 2021
        За този дъжд, който се изля, наводнения нали нямаше? За информация- преди няколко месеца пак бяха чистени шахтите, а тогава времето беше доста сухо. Така че благодарете, че за толкоз дъжд нямаше бели! А на Богу работата, не може да се бъркате! И 7 дена може да вали и най- чистените шахти няма да издържат. Най- малкото: листата на дърветата запушват.
    • 2
      Ро
      Родопски
      11 -2
      11:40, 13 яну 2021
      Кметя да разпусни малко на Пампорово
    • 3
      Ха
      хахо
      7 0
      18:26, 13 яну 2021
      хахо каза
      13.01.2021 18:01 в 18:01
      Според разбиращи от тези неща, шахтите не се чистят правилно. Работниците с тези лопати, могат да почистят само вертикалната част от шахтата, а хоризонталната остава затапена и при следващия дъжд историята с наводняването се повтаря. Докато не започне машинно почистване и продухване на тръбите и след следващия по- силен дъжд ще има наводнения. Справка- шахтите пред паркинга на Младежки център.
    • 4
      Ив
      Иван
      5 0
      19:20, 13 яну 2021
      Смешно е.... покрай реката да са запушени шахтите. Помислете и ги продухайте. Ако можете да мислите де.
    Последни новини