От х:

Днес в x:

22 °C

"Забранено за възрастни" отново ще радва детската и младежка публика в Смолян и областта

Изображение 1 от 4

  От 5 до 9 октомври в  Смолян и още 20 по-малки градове и села в областта ще се проведе деветото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика - "Забранено за възрастни". Това съобщи пред медиите режисьорът Петър Тодоров от фондация „За Родопите“, които съвместно с община Смолян организират фестивала. В пресконференцията участваха и целият екип, който е организирал културната програма. Секретарят Момчил Николов заяви, че без съвместните усилия на организаторите и общината, фестивалът не би се случил за девета поредна година. Той посочи, че община Смолян е ограничила културния си календар в голяма степен, защото трябва да сме отговорни към населението и да даваме пример. Решихме, че отделни събития трябва да ги има при спазване на всички противоепидемични мерки. Надявам се събитието и тази година да е успешно, посочи още Николов.
  Община Смолян е прекрасен пример за публично-частно партньорство, коментира Тодоров. Той уточни, че тази година програмата в Смолян е леко редуцирана, защото училищата и детските градини са в особен режим. Програмата ще е пред и в театъра, където е по-лесно да се спазват противоепидемичните мерки. Постарали сме се училищата и по-големите ученици да вземат активно участие в посещаемостта. Откъм културни събития тази криза удари много малките населени места. Това може би ще е единственото събитие, което ще се случи тази година. Въпреки, че тази година гостуват само и единствено български артисти, качеството на фестивала си остава на същото високо ниво, а входът тази година по изключение и поради кризисната ситуация в страната е абсолютно свободен за всички желаещи, разясни Петър Тодоров. На касата на РДТ ще се предоставят талони за представленията, които са на закрито.
  Фестивалът ще представи 11 професионални театрални и танцови представления и един игрален филм от България за деца и младежи. Фестивалът ще се открие на 5 октомври, понеделник, от 17 ч. пред Театъра в Смолян с програма от три събития - танцова импровизация на Брейк школа „Sleepwalkingz“ от Смолян, след което продължава на открито с представлението „Повече от магия“ на Театър Трио от Бургас и завършва в Зала 1 със семейния филм „Смарт Коледа“. Освен в областния град, представления през цялата седмица ще има в Борино, Върбина, Мадан, Чепеларе, Грохотно, Чепинци, Рудозем, Неделино, Ерма Река, Старцево, Момчиловци, Елховец, Гьоврен, Смилян, Баните, Търън, Девин, Црънча, Златоград.  
  Участници тази година са Школа по брейк Sleepwalkingz (Смолян), Театър Трио (Бургас), Театър Карлсон (София), Мануела Саркисян (Варна), Фондация Арте Вива (София), Театър Кредо (София), Театър Корсар (София), Театър Весел (Велико Търново), Компания Дерида (София), Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ (Смолян), Организация за  алтернативно изкуство "36 маймуни" (София), Център за изкуства „За Родопите“ (Бостина). В мнозинството си спектаклите са носители или са били номинирани за националните театрални награди „Икар“.
  Фестивалът в град Смолян се организира от Фондация „За Родопите“ в съорганизаторство с Община Смолян. Културното събитие се провежда под патронажа на областния управител Недялко Славов и е осъществена с участието на общините- Златоград, Мадан, Неделино, Рудозем и Чепеларе. „Забранено за възрастни“ е реализиран с подкрепата на Министерството на културата и със съдействието на Фондация „Америка за България“. Основен партньор в работата с училищата и детските градини от града и областта е Регионално управление на
  образованието - Смолян.
  Фестивалът е уникален по рода си празник за най-младото население на Средните Родопи и те го очакват с нетърпение в началото на октомври вече девета поредна година.

   

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
  26 окт 2020
  Последни новини