От х:

Днес в x:

9 °C

В Смолян санират 12 блока, класирали ги от 60 кандидатствали

Стартира санирането на 12 жилищни блока в Смолян. Досега в областния град по различни програми са санирани 37 жилищни блока. Новите 12 одобрени за саниране сгради са по проекта на община Смолян „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Смолян”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. , приоритетна ос “Устойчиво и интегрирано градско развитие” от процедурата „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”. Общата стойност на договора е 5 081 428,76 лева, като европейското съфинансиране е 4 319 214,45 лева, а националното - 762 214,31 лева.
Реализацията на проекта започна на 14.07.2020 г. и е с продължителност 30 месеца.
Дванадесетте сгради имат 223 апартамента, като приблизителния брой на обитатели е 577.
Проектът предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност и обновяване на 12 многофамилни жилищни сгради на територията на град Смолян, както следва:
1.    Блок „Орфей-3“, ул. „Д-р Петър Берон“ № 10, гр. Смолян;
2.    Блок 22, бул. „България“ № 41, гр. Смолян;
3.    Жилищен блок ДАП, ул. „България“ № 27, гр. Смолян;
4.    Вх. А, Б, В, ул. „Димитър Благоев“ № 8, гр. Смолян;
5.    Блок „Строител-3“, ул. „Острица“ № 24, гр. Смолян;
6.    Блок 50, Нов център, ул. „Дичо Петров“ № 14, гр. Смолян;
7.    Военен блок 2, ул. „Г. С. Раковски“ № 31, гр. Смолян;
8.    Блок 2, ул. „Константин Иречек“ № 6, гр. Смолян;
9.    Ул. „Карлък“ № 5, гр. Смолян;
10.    Блок „Орфей 2“, ул. „Петър Берон“ № 12;
11.    Блок „Китка“, ул. „Тракия“ № 35, гр. Смолян;
12.    Блок 16, вх. А и Б, бул. „България“ № 86, гр. Смолян.

За някои от сградите вече има избран изпълнител и строителните дейности са в ход. За други процедурите още текат, обясни на пресконференция зам.-кметът инж. Мариана Цекова. На присъстващите домоуправители Цекова обеща, че ще се работи само при хубаво време и в никакъв случай няма да се озоват в ситуация да вали дъжд или сняг, а покривите да са разкрити.

Величка Петкова
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
23 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
23 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
23 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
23 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
23 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
23 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
23 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
23 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
23 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
23 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
23 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
23 окт 2020
Последни новини