От х:

Днес в x:

101 са позитивните в завода "Хроновски" в Смолян, станал огнище заради късно откриване на заразата

    Според последните данни от РЗИ към 1 юли, случаите за област Смолян са 319, след установеното огнище в завода за производство на авточасти "Хроновски" в Смолян. Това става ясно от среща на областния щаб с представители на болниците в област Смолян.

    Във връзка с нарастващия брой на случаите на коронавирус в региона, областният управител Недялко Славов проведе среща с директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева, директорът на МБАЛ-Смолян д-р Марин Даракчиев, директорът на ОД МВР Смолян ст.комисар Николай Димов, представители на Сдружението на общопрактикуващите лекари в региона и на Центъра за спешна медицинска помощ-Смолян.

    Повече за новия алгоритъм на насочване на пациенти с ковидинфекция в лечебните заведения в област Смолян тук: https://www.smolyan.bgvesti.net/news/496491/bolnitsite-v-smolyanska-oblast-kade-shte-se-priemat-patsienti-s-koronavirus-spored-mestozhitelstvoto-im-po-obshtini

    Новите случаи от 1 юли са три, с които общият брой на положителните за COVID-19 проби от предприятието става 101. 

    Относно причините за възникване на огнище в случая, д-р Кубатева изтъкна късна откриваемост при първите заразени, които са ходили на работа и при контакта с колектива са предали инфекцията. Затова е важно да бъде проявявана отговорност и при наличие на симптоми хората да се свързват и консултират с личните си лекари.

    Областният управител Недялко Славов обръща внимание към работодателите да спазват стриктно противоепидемичните мерки в производствените предприятия, в заведенията за обществено хранене и местата за настаняване, както и не само в обществения, но и във специализирания транспорт за персонала.

    СмолянБгвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини